UE adaugă noi nume pe lista sancțiunilor. Rusia: Măsura, contrară armistițiului de la Minsk

[] []

16 feb 2015 / 11:06
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Uniunea Europeană a inclus alte 19 persoane și 9 companii pe lista sancțiunilor aplicate ca urmare a agresiunii ruse în Ucraina. "Lista neagră" a UE include în prezent 151 de cetățeni ruși și ucraineni și 37 de companii rusești.

Decizia de principiu privind extinderea sancțiunilor a fost luată la 29 ianuarie de miniștrii de Externe din Uniunea Europeană, după escaladarea conflictului militar din Est.

Lista noilor persoane sancționate include, între alții, trei înalți oficiali ai Ministerului Apărării, doi membri ai Camerei inferioare a Parlamentului, un cântăreț și 14 lideri ai așa-ziselor republici din Estul Ucrainei.

Anatoly Ivanovich Antonov, minstru adjunct al Apărării şi, în această calitate, implicat în sprijinirea desfăşurării de trupe ruseşti în Ucraina; Arkady Viktorovich Bakhin, prim-adjunct al Ministrului Apărării; Andrei Valeryevich Kartapolov, Director al Departamentului de Operaţii Principale şi şef adjunct al Statului-Major al forţelor armate ale Federaţiei Ruse sunt incluși de astăzi pe lista sancțiunilor.

Aleksey Pușko, președintele Comisiei de Afaceri Externe a Dumei de Stat, a scris pe Twitter că sancțiunile Uniunii Europene, adoptate la 9 februarie și intrate luni în vigoare, "sunt contrare rezultatelor de la Minsk. Aceste sancțiuni nu rezolvă nimic, dar vor complica dialogul politic".

Ministrul german de Externe nu mai vrea sancțiuni împotriva Rusiei: "Nu trebuie îngenuncheată"


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27