EXCLUSIV  UE, sub al treilea val al pandemiei. Ertug, europarlamentar, exemplu din Germania: Situaţie foarte dificilă!

Foto: Niki Nagy - Pexels
Foto: Niki Nagy - Pexels

Eurodeputatul german Ismail Ertug – Vicepreședinte al Grupului S&D din Parlamentul European a vorbit, în cadrul emisiunii ”Din culisele Europei – All about EU”, despre modul în care pandemia şi restricţiile au afectat activitatea PE, dar şi despre sprijinul care a fost acordat ţărilor UE pentru a trece mai uşor prin criză. 

"Este o situație dificilă peste tot. Noi avem acum, în Germania, în desfășurare cel de al treilea val pandemic și Germania se închide cu ocazia vacanței de Paște cu 2 zile mai mult decât de obicei. O vacanță de 5 zile, cu scopul de a pune virusul sub control. (...) Aceasta este situația în Germania, ca de altfel peste tot. Germania nu este un exemplu pozitiv sau negativ. Este dificil și în Germania, de asemenea.

În ceea ce privește PE, noi funcționăm acum într-un sistem hibrid de mai bine de un an și putem folosi birourile PE din diferite state membre, iar cei care pot călători la Bruxelles li se permite să vină, dar trebuie să respectam anumite formule, să completăm anumite formulare. Așadar și din punct de vedere birocratic este foarte dificil", a punctat Ismail Ertug.

Sprijin financiar pentru statele UE

"În ceea ce privește sprijinul UE, cred că este bine cunoscut ca UE a luptat pentru un ajutor financiar de 750 de miliarde de euro prin Fondul de Recuperare, cu scopul de a susține acele țări care au fost lovite atât de puternic din punct de vedere economic, și nu numai, din punct de vedere al culturii, al turismului, cu scopul de a le oferi acestora un sprijin financiar.

Au fost discuții dificile la nivelul Consiliului, ca de obicei, dar acum avem posibilitatea să plătim 750 de miliarde de euro celor 27 de state membre", subliniază Ismail Ertug.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel