EXCLUSIV  UE, mutare strategică privind Turcia. Andrei Vlăsceanu: Semnalul că Uniunea îşi schimbă viziunea politică

Andrei Vlăsceanu, analist politic, a vorbit despre posibilitatea aderării Turciei la Uniunea Europeană, dar şi despre contextul actual în care Albania ar putea face pasul spre integrarea în UE.

"Ştim din partea UE că dorinţa lor foarte mare este ca următorul val de extindere să fie în zona Balcanilor de Vest. Iar principalele candidate sunt Albania şi Macedonia de Nord. Reprezintă o decizie strategică, ele deja sunt membre NATO. Însă la Albania eu pun următoarea întrebare: Albania, ca nivel religios, e peste 50% cult musulman. S-a spus, neoficial, că UE reprezintă de fapt o construcţie dar care e mai degrabă creştină şi nu va include ţări care au o religie non-creştină.

Când tu deschizi uşa Albaniei să adere, înseamnă că indirect deschizi uşa şi Turciei. (...) Bosnia, Kosovo şi Albania sunt prietenii Turciei. Când se doreşte intrarea cel puţin a Albaniei, semnalezi că UE îşi schimbă strategia şi viziunea politică", a declarat, în emisiunea 'Pe Plan Extern' de la DC News TV, Andrei Vlăsceanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel