EXCLUSIV  UE, decizia care ar lovi direct în români. Răzvan Popa, europarlamentar: Este extrem de periculos

Europarlamentarul Răzvan Popa a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit despre efectele pe care le-ar putea avea activarea articolului 7 şi sancţiunile financiare aplicate României şi altor ţări ca urmare a deficienţelor în funcţionarea "statului de drept".

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa a vorbit, în cadrul interviului, despre efectele pe care le-ar avea aplicarea de sancţiuni economice pe criterii politice, subliniind că acestea ar lovi direct în cetăţeni - principalii beneficiari ai fondurilor europene respective. Acesta a făcut referire la rezoluţia votată, la finele anului trecut, în Parlamentul European cu privire la România şi la discuţiile referitoare la respectarea statului de drept.  

"În subiectul sancţiunilor financiare, nu politice, trebuie subliniat faptul că principalii beneficiari ai fondurilor europene sunt cetăţenii. În toate statele membre. A lovi în această chestiune pe criterii politice este un act de un cinism de neimaginat. Ori atunci când încerci să creezi un mecanism – ceea ce face în momentul de faţă majoritatea din Parlamentul European – de funcţionare şi de sancţionare exclusiv pe criterii politice este un lucru extrem de periculos, iar eu am atras atenţia asupra acestui lucru şi nu doar eu, ci împreună cu colegii mei.

Există pericolul de a crea un mecanism care să taie fondurile europene pentru statele membre pe nişte sintagme ce nu sunt foarte clar definite. Ce înseamnă, care sunt criteriile, când constaţi că s-a încălcat statul de drept?"

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Răzvan Popa: 

Vezi şi: Mitriță, transfer. Craiova dă lovitura, sumă uriașă primită

Accident grav într-o benzinărie din Craiova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel