Udrea, uimită de ce a spus Iohannis: Mă mir că nu-i este rușine

Deputata Elena Udrea se declară uimită de prima reacție a președintelui Klaus Iohannis după alegerile locale din 5 iunie și îi transmite că "ar trebui să vorbească și mai puțin decât vorbește în general".

"Eu mă mir că d-lui Iohannis nu-i este rușine, având în vedere poziția față de ce s-a întâmplat în aceste alegeri. Să atace și să îi critice pe cei care au candidat având dosare pe rol, având în vedere că dânsul a fost în alegeri pentru prezidențiale având un dosar de incompatibiliate pe rol, care s-a amânat la ÎCCJ până a ajuns președinte și apoi s-a închis. Iar referitor la încrederea pe care o are în Justiție, am văzut atunci când a cerut strămutarea judecării unei cauze la o instanță unde speră să aibă câștig de cauză într-o cale extraordinară. Ar trebui să vorbească și mai puțin decât vorbește în general și dacă nu ar vorbi deloc nu cred că ar suferi nimeni cel puțin atunci când este vorba de justiție și politică în România", a declarat Elena Udrea, în emisiunea moderată marți seară de Victor Ciutacu la România TV, întrebată cum comentează declarația președintelui Iohannis, după scrutinul electoral din 5 iunie.

Citește și: Iohannis, la Luxemburg, a doua zi după alegeri. Ce spune Ponta

Totodată, Elena Udrea a explicat și de ce PSD a obținut victoria în alegerile locale: pe de-o parte hărțuirea DNA a candidaților cu mari șanse de a recâștiga mandatele de primari, "oameni care au făcut ceva în comunităților lor ca dovadă că au fost votați", precum și "dezastrul aceste guvernări tehnocrate a d-lui Iohannis care a făcut electoratul și cetățenii să fie puși în fața unei analize comparative: Guvernul Ponta vs acest guvern dezastruos, nu că Guvernul Ponta a fost genial, dar comparativ cu acest guvern evident că oamenii au dat un vot de încrederer PSD-ului".

Președintele Klaus Iohannis a spus că a fost întrebat în vizita de la Luxemburg cum au fost alese persoane cu probleme penale.

'Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi, din păcate, trebuie să recunosc că şi aici am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea. Eu le-am explicat că procesul de combatere a corupţiei în România este un proces dureros care este în curs. Suntem, încă, foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege de ce este important să avem o clasă politică curată şi în continuare cred că asta este o obligaţie de-a mea să insist pe importanţa schimbării clasei politice. Ori, la modul să o luăm pe asta şi să scoatem alta din sertar nu se poate aşa ceva, ci să insist pe curăţenia clasei politice', a afirmat președintele Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel