Udrea: O nouă suspendare înseamnă libertate totală pentru Băsescu

udrea, basescu, suspendare, ponta
udrea, basescu, suspendare, ponta

Deputatul Elena Udrea consideră că PSD și premierul Victor Ponta nu ar risca inițierea unei a treia suspendări din funcție pentru președintele Traian Băsescu. 

În cadrul unui interviu acordat, sâmbătă, pentru Agerpres, deputatul Elena Udrea a explicat de ce nu crede într-o nouă suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu, deși acesta se implică în campania electorală a PMP.

Citește și Motivul real pentru care Băsescu face campanie pentru PMP

Întrebată dacă, în cazul unei decizii nefavorabile pentru președinte la CCR în 21 mai, crede că majoritatea parlamentară va încerca o nouă suspendare a lui Traian Băsescu din funcție, Elena Udrea a răspuns: "Nu cred că sunt atât de iresponsabili să mai încerce în ultimele luni o suspendare, cu atât mai mult cu cât asta ar însemna, de fapt, o libertate totală pentru Traian Băsescu să stea în campania electorală. Vedeți că toată bătălia se dă cu Traian Băsescu, se dă cu Elena Udrea, se dă cu Mișcarea Populară, cei de care Victor Ponta și PSD se tem. Traian Băsescu încă mai are aceste restricții legate de postura de președinte al țării. Dacă ar fi eliberat de această constrângere cu siguranță că lupta lor cu Traian Băsescu ar fi, o dată în plus, mai grea", a arătat deputatul. 

Citește și Banciu: Băsescu, șanse reale uriașe. Ar putea câștiga un nou mandat

Vezi și Ponta îl trimite pe Băsescu la sanatoriu

Curtea Constituțională a României va judeca în 21 mai sesizarea Guvernului privind dreptul președintelui de a participa la campania electorală.

Decizia CCR va fi foarte importantă, în condițiile în care premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută, la Antena 3: "Dacă CCR, pe 21 mai, va decide ce cred eu că e de bun simţ şi constituţional, anume că preşedintele României nu are voie să facă campanie electorală, să participe activ, iar după această decizie Traian Băsescu continuă să facă campanie electorală, a doua zi evident că vom depune cererea de suspendare. Este esenţial ce va decide CCR pe 21 mai şi dacă Traian Băsescu respectă decizia. Vă garantez nu doar că-l suspendăm, ci şi partenerii europeni vor spune «ce faci, e o decizie a CCR şi tu nu o respecţi?», vă asigur că nu-l va apăra absolut nimeni. Nu am niciun fel de ezitare să propun în cadrul grupurilor suspendarea lui".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel