Motivul real pentru care Băsescu face campanie pentru PMP

udrea, basescu, campanie PMP, motiv, ccr
udrea, basescu, campanie PMP, motiv, ccr

Campania directă pe care președintele Traian Băsescu o face pentru PMP denotă responsabilitate din partea șefului de stat, deoarece "este un lucru necesar" pentru a nu se irosi 10 ani de luptă, a declarat deputatul Elena Udrea, într-un interviu pentru Agerpres.

Elena Udrea a explicat motivul pentru care președintele Traian Băsescu face campanie pentru PMP. 

Citește și Elena Udrea acuză: Sunt supravegheată non stop

"Este un lucru necesar. Degeaba 10 ani de luptă a preşedintelui Traian Băsescu pentru democraţie, pentru justiţie independentă, pentru reforme în această ţară, dacă din noiembrie încolo România pierde tot ce s-a câştigat şi intră, realmente, sub ocupaţia PSD. Preşedintele României are responsabilitatea să nu lase ţara pe mâna celor împotriva cărora s-a luptat 10 ani de zile, baroni locali, oameni care vor să controleze justiţia, oameni care vor să se cupleze la resursele statului. De aceea poziţia preşedintelui este una responsabilă şi cred că nu are nimeni nimic împotriva faptului că preşedintele României are şi el dreptul la un vot. Are şi el dreptul la opinie şi şi-a exprimat-o în favoarea Partidului Mişcarea Populară, care este un partid ce-şi asumă transparent şi declarat că va continua linia preşedintelui şi viziunea preşedintelui României despre dezvoltarea României", a susținut Elena Udrea.

Udrea, încrezătoare privind decizia CCR

De asemenea, deputatul este convins că decizia pe care CCR trebuie să o dea la sesizarea Guvernului privind dreptul președintelui de a participa la campania electorală, nu va fi una care-i va interzice lui Traian Băsescu să susțină PMP. 

Citește și "Băsescu forțează o nouă suspendare". Dragnea dezvăluie scopul președintelui 

"Depinde ce înseamnă a participa la campania electorală. A-ţi exprima opinia că susţii un partid, a spune de ce susţii acel partid, a spune de ce eşti împotriva lui Victor Ponta şi a PSD-ului şi a baronilor locali nu cred că este o încălcare a Constituţiei. Să ne amintim că Ion Iliescu a fost pe afişe în 2004 cu candidaţi la Preşedinţie şi cu candidaţi la Parlament ai PSD-ului şi atunci nu a fost nicio problemă de suspendare sau de atac la Curtea Constituţională. Ca urmare, nu cred că se va întâmpla să fie o decizie care-i să-i interzică şefului statului să aibă opinii legate de un partid politic", a mai spus Udrea.

Curtea Constituțională a României va judeca în 21 mai sesizarea Guvernului privind dreptul președintelui de a participa la campania electorală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel