Udrea, dezamăgită: Decizia Parlamentului e o dovadă de uriașă ipocrizie

Elena Udrea
Elena Udrea

Prin intermediul unei rețele de socializare, Elena Udrea a spus că "USL trăiește şi că Traian Băsescu are de înfruntat o nouă cifră fatidică".

Votul de miercuri din Parlament arată faptul că, la doi ani distanţă după "lovitura de stat din 2012", PSD şi PNL sunt din nou unite împotriva președintelui. 

VEZI ȘI: Cererea de demisie a lui Traian Băsescu a fost adoptată de Parlament

"USL trăieşte! Votul de astăzi din Parlament arată faptul că, la doi ani distanţă după lovitura de stat din vara lui 2012, PSD şi PNL sunt din nou unite împotriva Preşedintelui Băsescu. Şi asta pentru că ştiu că acesta este un garant al independenţei şi funcţionării corecte a Justiţiei şi, implicit, un pericol pentru corupţii din partide şi pentru baronii locali.

Actualul Legislativ este lipsit total de legitimitate după toate piedicile pe care le-a pus instituţiilor Justiţiei, DNA şi ANI, şi pentru toate momentele în care oameni acuzaţi de fapte de corupţie grave au fost protejaţi. De aceea, adoptarea unei Declaraţii privind demisia lui Traian Băsescu este o dovadă uriaşă de ipocrizie a unor oameni foarte grăbiţi să cucerească şi ultimul bastion de independenţă politică din stat: preşedinţia României. După acel 322 fatidic din 2007, avem astăzi o nouă cifră (344) care descrie dorinţa majorităţii de a opri funcţionarea Justiţiei", a scris Elena Udrea pe Facebook.

VEZI ȘI: Orban: Ne dorim cu adevărat să scăpăm de Traian Băsescu

Aceasta mai consideră că nu Traian Băsescu ar trebui să-şi dea miercuri demisia, ci Parlamentul care s-a transformat într-un zid de protecţie pentru corupţi şi o instituţie care acţionează împotriva Justiţiei.

19 APRILIE 2007, Traian Băsescu

Pe 19 aprilie 2007, Parlamentul României a votat cererea de suspendare pe motiv de neconstituționalitate, cu 322 voturi "pentru", 108 "împotrivă" și 10 abțineri. Interimatul la Cotroceni a fost asigurat de Nicolae Văcăroiu, pe atunci președintele Senatului, iar românii au fost chemați la urne să se exprime cu privire la suspendarea lui Traian Băsescu.

La referendumul din 19 mai 2007, românii au decis ca Traian Băsescu să se întoarcă la Palatul Cotroceni. 74,48% dintre români au votat împotriva suspendării lui Băsescu, iar 24,75% au votat pentru. A doua zi, Băsescu a sărbătorit victoria la Universitate, alături de sute de oameni ieşiţi în stradă. În mijlocul mulţimii, Băsescu promitea că la fiecare trei luni va da românilor raportul în piaţa publică de la Kilometrul zero al României.

Pe 24 mai 2007, la 32 de zile de la suspendare, Traian Băsescu s-a întors la Palatul Cotroceni. Momentul a fost marcat printr-o ceremonie organizată în aer liber, în curtea Palatului Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel