Udrea, comparată la Herculane cu Împărăteasa Sissi a Austriei

Băsescu Udrea
Băsescu Udrea

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a fost comparată, vineri, la Băile Herculane, cu împărăteasa Sissi a Austriei de către agenţii economici din turism.

„După vizita împărătesei Sissi în staţiunea Băile Herculane în 1888 s-au realizat 45 kilometri de alei pietonale. Sper să fie la fel de importantă şi de prolifică şi vizita doamnei ministru pentru ridicarea calităţii vieţii în staţiune“, a declarat Petru Silaşi, unul dintre agenţii economici.

Ministrul Turismului a precizat că pentru ca staţiunea Băile Herculane să redevină ceea ce a fost odată este nevoie de o strategie şi un plan urbanistic bine puse la punct.

„Vor veni bani pentru staţiunea Băile Herculane. Am căutat cadrul legislativ pentru a putea acţiona în acest sens. Prin urmare vom asigura bani atât pentru anul viitor, cât şi pentru 2012. Derulăm o serie de proiecte ale Primăriei Băile Herculane, inclusiv cele de igienizare a faţadelor, clădirilor de patrimoniu sau cele pentru intrarea staţiunii în circuitul turistic de sănătate de calitate“, a precizat Elena Udrea.

Sfârşitul tragic al împărătesei Sissi

Pe 10 septembrie 1898 în timp ce Elisabeta de Wittelsbach, cunoscută mai ales sub numele Sissi, era în trecere prin Geneva a fost înjunghiată cu o pilă triunghiulară de anarhistul italian Luigi Lucheni. Acesta îl avea ca ţintă iniţială pe prinţul de Orleans,care nu a mai sosit la Geneva. Cu toate că era înregistrată la hotel sub o altă identitate, în dimineaţa zilei de 10 septembrie, într-un ziar local a apărut un articol despre prezenţa împărătesei la Geneva. Luigi Lucheni a urmărit-o şi a înjunghiat-o tocmai când se pregătea să urce impreună cu doamna sa de onoare, contesa unguroaică Irma Sztaray, pe vaporul spre Montreux. Căderea i-a fost uşurată de părul său bogat. Nimeni nu a realizat faptul că a fost înjunghiată. După ce s-a ridicat şi a urcat pe vapor, a leşinat. Vaporul s-a intors imediat, pilotul aflând ca era împărăteasa Austriei. A fost transportată la hotelul la care a fost cazată unde a murit după circa o oră. Ultimele ei cuvinte au fost: „Ce mi s-a întâmplat?“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel