Udrea a primit mai puțini bani la bugetul MDRT pentru 2011

Elena Udrea
Elena Udrea

Elena Udrea a declarat, joi, la comisiile parlamentare de administraţie publică, că nu are mari aşteptări pentru un buget mai mare, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, decât cel prevăzut în proiectul de buget pe 2011, care este mai mic cu 1,93% faţă de cel din 2010, adăugând că este muțumită de ceea ce a primit.

"Nu am mari aşteptări că plec cu bugetul mai mare de aici. (...) Sunt convinsă că găsim toată înţelegerea la dumneavoastră. Bugetul pe care îl avem ne mulţumeşte în egală măsură şi pe noi, aşa cum vă mulţumeşte şi pe dumneavoastră. Şi noi am fi vrut mai mult, din păcate, în 2011, bugetul atât este", a afirmat Udrea.

Ea a prezentat pe larg programele pe care ministerul le finanţează pe 2011, arătând că bugetul pe anul viitor este mai mic cu 1,93% decât cel din acest an, după prima rectificare.

"Bugetul pe 2011 este mai mic cu 1,93% decât bugetul pe 2010. Noi continuăm să finanţăm programele pe care le-am finanţat şi în acest an. (...) Am încercat să concentrăm resursele, să finanţăm ce am considerat noi că este important", a mai spus Udrea, menţionând în acest sens construcţia de locuinţe ANL, drumuri, apă, canal, săli de sport şi programul de locuinţe sociale.

Ea s-a referit şi la programul de construire de săli de sport, arătând că au fost alocate 120 milioane de lei pentru finalizarea a 130 de săli de sport începute şi contractate în 2009.

Udrea a spus că sunt localităţi din mediul rural unde este nevoie de astfel de obiective, precizând că vor fi finanţate 49 de săli de sport pentru care erau contractele încheiate, iar lucrările neîncepute. Mai sunt şase mari săli de sport din municipii, cum ar fi Galaţi şi Ploieşti, care trebuie finalizate, a adăugat Udrea, citată de Mediafax

În privinţa programului construirii de bazine de înot, Elena Udrea a spus că sunt în lucru 29 de obiective şi sunt solicitări pentru astfel de bazine în mari oraşe, cum ar fi Timişoara, Arad, Iaşi, a căror utilitate este "evidentă".

Ministrul Dezvoltării a menţionat şi programele de construire de aşezăminte culturale, arătând că susţine reabilitarea căminelor culturale, pentru care sunt alocate 28.200.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel