UDMR votează Guvernul Ponta IV: Dăm un cec în alb

Parlamentarii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) vor vota în Parlament Guvernul Ponta IV, a declarat președintele formațiunii, Kelemen Hunor.

Am avut o ședință a grupurilor reunite unde am discutat de buget și noua formulă. (...) Am decis să dăm un vot pozitiv pentru programul de guvernare și pentru premierul Ponta. (...) Dăm un cec în alb premierului, deci un vot pentru acest guvern, a precizat liderul UDMR, potrivit Agerpres.

Hunor declarase anterior că a discutat cu premierul Ponta despre problemele din județul Covasna, îndeosebi despre cele pe care, spune UDMR, le-a creat prefectul de Covasna.

UDMR, ieșire oficială de la guvernare. Kelemen Hunor, despre cum trebuie înțeleasă decizia

"I-am prezentat (lui Victor Ponta, n.r.) problemele din judeţul Covasna pentru că noi considerăm că relaţiile interetnice nu trebuie să sufere şi nu trebuie stricate mai mult decât a stricat prefectul din Covasna, doar din cauză că noi am ieşit de la guvernare. Deci am prezentat această situaţie premierului", spus liderul UDMR.

Forurile de conducere ale UDMR au decis ieșirea de la guvernare după alegerile prezidențiale câștigate de Klaus Iohannis. Maghiarii au transmis semnale că pregătesc negocieri cu PNL, dar încă nu știu dacă vor vota moțiunea de cenzură pe care liberalii intenționează s-o inițieze în primăvară. Golul lăsat de UDMR în coaliția de guvernare a fost umplut de Partidul Liberal Reformator (PLR), condus de șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel