Urmărește emisiunea live


UDMR, PRIMA reacție după ce negocierile au EȘUAT: "Nu am putut conveni. Asta sugerează PNL şi USR-PLUS"

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a anunţat, duminică, că runda de negocieri cu reprezentanţii PNL şi USR PLUS de la Vila Lac s-a încheiat, în condiţiile în care nu s-a putut conveni asupra persoanei premierului, astfel încât liberalii şi USR PLUS îşi vor prezenta candidaţi proprii pentru funcţia de prim-ministru la consultările convocate pentru luni, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Klaus Iohannis.

"Negocierile coaliţiei s-au încheiat astăzi, nu am putut conveni asupra persoanei premierului. PNL şi USR-PLUS îşi sugerează candidaţii proprii de prim-ministru mâine la negocierile cu şeful statului. UDMR va lua decizia în privinţa Consiliului Federal Standing pentru mâine dimineaţă", a scris pe Facebook Hegedus Csilla, care a făcut parte din delegaţia UDMR la negocierile de la Vila Lac.

Discuţiile între reprezentanţii celor trei formaţiuni au început sâmbătă dimineaţa, pe trei paliere: program de guvernare, structura Guvernului şi structura majorităţii parlamentare.

În cadrul discuţiilor purtate sâmbătă, echipele de negociere ale PNL, USR PLUS şi UDMR au stabilit structura programului de guvernare, se arată într-un comunicat de presă comun al preşedinţilor PNL, USR PLUS şi UDMR, transmis sâmbătă seara. Totodată, potrivit comunicatului menţionat, "s-au convenit coordonatele activităţii comune la nivel parlamentar care stau la baza funcţionării majorităţii".

De asemenea, reprezentanţi angrenaţi în negocierile referitoare la programul de guvernare au anunţat, sâmbătă, că au ajuns la înţelegere cu privire la capitolul Digitalizare al programului.

Luni, la Palatul Cotroceni, vor avea loc consultări ale şefului statului cu reprezentanţii formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Preşedintele Iohannis i-a invitat la consultări pe reprezentanţii PSD, PNL, ai Alianţei USR PLUS, Alianţei pentru Unirea Românilor şi UDMR, dar şi pe cei ai minorităţilor naţionale, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel