UDMR a anunțat candidatura pentru Avocatul Poporului

Fábián Gyula
Fábián Gyula

Deputatul Csoma Botond a declarat pentru publicația maghiară Maszol.ro, că UDMR îl va susține pe Fábián Gyula pentru funcția de Avocat al Poporului.

Deputatul UDMR Csoma Botond a spus că și PNL susține propriul candidat pentru acest post și încă nu a fost luată o decizie în cadrul coaliției pentru numirea finală.

Fábián Gyula este lector la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Acesta este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (1994) şi doctor în ştiinţe juridice în domeniul “Dreptului internaţional public” (2001), bursier Herder al Universităţii din Viena şi al Institutului Ludwig Boltzmann pentru drepturile omului din Viena. Acesta a fost şi procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, potrivit b1.ro.

De asemenea, PNL l-ar susține pe    profesorul universitar Flavius Antoniu Baias de la Universitatea din București, care a fost secretar de stat în Ministerul Justiției sub conducerea lui Valeriu Stoica (1998-2000).

Demersurile de revocare a lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului au început în luna februarie. Potrivit algoritmului politic agreat de coaliția de guvernare, acest post ar urma să revină UDMR sau PNL.

Profesorul Flavius-Antoniu Băiaş este doctor în Drept “Summa cum laude” la Universitatea din Bucureşti (2001) şi a fost decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. Predă Drept civil. Drepturile reale, Drept civil. De asemenea este avocat în Baroul Bucureşti (din 1985).

În timpul guvernării CDR, a fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei sub conducerea lui Valeriu Stoica (1998-2000) şi a fost decorat cu “Steaua României” în grad de Comandor (2000).Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel