Ucrainenii beau din ce în ce mai mult. Cu cât a crescut consumul de alcool de la începutul războiului din Ucraina

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Ucrainean pentru Viitor, 82% dintre ucraineni consumă băuturi alcoolice, iar 64% beau alcool de mai multe ori pe lună sau mai puţin, în timp ce 18% consumă alcool în mod regulat sau destul de des.

"Pentru 16% dintre respondenţi, consumul de alcool este o modalitate importantă de relaxare. 28% dintre respondenţi recunosc că au crescut consumul de alcool de la începutul războiului, iar 26% spun că beau mai mult alcool acum decât înainte de război", spun autorii sondajului.

Majoritatea persoanelor din Ucraina care consumă alcool este formată din bărbaţi. Totodată, bărbaţii sunt cei care spun că obişnuiesc să consume alcool în mod regulat sau suficient de des.

Cât despre grupele de vârstă, cel mai mare număr dintre cei care consumă alcool în Ucraina este întâlnit în rândul persoanelor de vârstă mijlocie (36-50 de ani), în timp ce consumul regulat de alcool este caracteristic mai mult tinerilor (18-35 de ani).

"Există şi diferenţe în ceea ce priveşte numărul celor care beau alcool în diferite regiuni ale Ucrainei. Sunt relativ mai mulţi oameni care consumă alcool în rândul locuitorilor din Kiev, dar frecvenţa consumului în diferite regiuni ale ţării nu diferă semnificativ", se arată în raport, potrivit Rador.

Sondajul a fost realizat de Institutul Ucrainean pentru Viitor şi are menirea de a evalua starea emoţională şi psihologică a ucrainenilor.

La sondaj au participat cetăţeni de pe întreg teritoriul Ucrainei, cu excepţia celor din teritoriile temporar necontrolate de autorităţi din regiunile Doneţk, Zaporijjia, Luhansk şi Herson şi din Republica Autonomă Crimeea.

VEZI ȘI: Kievul discută cu oficialii europeni o nouă adâncire a Canalului Bâstroe. Să fie la fel ca Sulina

Ucraina vrea să adâncească şi mai mult Canalul Bâstroe. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul ucrainean al infrastructurii.

Ucraina doreşte să înceapă încă de anul acesta lucrările pentru adâncirea şi mai mult a Canalului Bâstroe, astfel încât să-şi extindă rutele alternative pentru exportul cerealelor, a anunţat marţi ministrul ucrainean al infrastructurii, Iuri Vaskov, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Ucraina a adâncit deja de la 3,9 metri la 6,5 metri acest canal navigabil pentru a-şi putea spori exporturile din porturile sale fluviale, după invazia rusă care i-a blocat porturile de la Marea Neagră şi numai un volum limitat de cereale a fost expediat prin aceste porturi în urma acordului cu Rusia mediat de Turcia şi de ONU.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/kievul-discuta-cu-oficialii-europeni-o-noua-adancire-a-canalului-bastroe-sa-fie-la-fel-ca-sulina_918156.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel