Ucrainenii ar fi doborât racheta „de neoprit” Kinjal

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Comandantul ucrainean Mikola Oleşciuk confirmă doborârea „inegalabilei” Kinjal.

Comandantul Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Mikola Oleşciuk, a confirmat în mod oficial că, în timpul atacului nocturn din 4 mai, soldaţii ucraineni au doborât o rachetă hipersonică rusească de tip Kh-47 Kinjal. "Felicit poporul ucrainean pentru un eveniment istoric! Da, am doborât 'inegalabila' Kinjal! S-a întâmplat în timpul atacului nocturn din 4 mai, pe cerul regiunii Kiev. Racheta Kh-47 a fost lansată de un MiG-31K, de pe teritoriul Rusiei" - a detaliat Oleşciuk, într-un mesaj postat pe Telegram sâmbătă dimineaţă, potrivit Rador.

După cum a menţionat comandantul Forţelor Aeriene, racheta hipersonică a fost doborâtă datorită sistemului de rachete antiaeriene Patriot. "Şi încă ceva - nu trebuie să alergi, aşa cum se spune în Ucraina, înaintea tatălui tău spre iad, publicând în avans informaţii pe care inamicul le poate folosi! Noi vom raporta cu siguranţă ce, unde, cu ce şi când a fost doborât! Toate la timpul lor" - a adăugat Oleşciuk.

La ce oră a fost doborât proiectilul

Amintim că, anterior, portalul Defense Expres a raportat că echipamentele antiaeriene ale Ucrainei au doborât, joi, la ora 02:40, o rachetă hipersonică de tip Kinjal trasă de ruşi împotriva unei ţinte din Kiev. Doborârea unei astfel de rachete este o premieră pentru armata Ucrainei, în condiţiile în care Kinjal este o armă cu care ruşii se mândresc foarte mult, afirmând despre aceasta că are o rază de acţiune de până la 3.000 de kilometri şi poate atinge viteze de 12 Mach.

Armata rusă a afirmat în repetate rânduri că racheta Kinjal este "de neoprit". Iniţial, după ce pe Internet au apărut rapoarte şi imagini din care reieşea că Ucraina a doborât o rachetă hipersonică rusească, purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, a respins informaţiile pentru postul public Suspilne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel