Ucraina: Voluntari se înarmează pentru a lupta împotriva separatiştilor şi ruşilor

proteste-ucraina-2
proteste-ucraina-2

Decişi să acţioneze în caz de invadare a regiunii de către forţele ruseşti, circa 100 de voluntari ucraineni au constituit o brigadă în Donbas (est) - centru important pentru extracţia cărbunelui şi industria siderurgică a Ucrainei - în scopul de a lupta împotriva separatiştilor proruşi, ca urmare a unui apel pe Facebook, relatează AFP.

Şoferi de taxi, oameni de afaceri locali, ingineri s-au înrolat în această formaţiune şi se antrenează într-o fermă abandonată, sub comanda unui fost militar, Semion Semencenko (38 ani), care a lansat un apel prin Internet în acest sens în urmă cu două săptămâni şi a primit deja - potrivit lui - 500 de adeziuni.

Pentru a fi acceptat în grup, un candidat trebuie să îndeplinească nişte criterii simple: să fie patriot, să aibă un cazier judiciar curat şi să nu prezinte probleme psihice. Dacă se conformează acestor exigenţe, bărbaţi de orice vârstă sunt bineveniţi în brigadă.

Semencenko a negat orice legătură cu extremiştii naţionalişti, după ce Dmitro Iaroş - liderul mişcării naţionaliste paramilitare Pravîi Sektor (Sectorul de Dreapta), diabolizat de presa rusă - a afirmat că formaţiunea lui ar fi în spatele acestei brigăzi.

'Suntem doar un grup organizat de patrioţi. Vrem să ne recucerim oraşele', a asigurat el.

VEZI ȘI: Putin e comparat cu Hitler de un senator american

Brigada nu pare să dispună decât de câteva puşti automate şi pistoale, toate deţinute în mod legal (potrivit membrilor săi), dar Semencenko afirmă că suficiente arme sunt stocate în altă parte 'pentru a-şi face treaba'.

Noile uniforme, vestele antiglonţ şi chiar hrana provin din donaţii private, afirmă el, precizând că membrii brigăzii nu sunt plătiţi.

Chiar dacă poartă însemnele armatei ucrainene pe uniforme, ei insistă asupra faptului că nu se află sub controlul niciunui organ de securitate, deşi recunosc că cooperează cu poliţia, furnizându-i oameni pentru un eventual baraj rutier.

Membrii brigăzii sunt convinşi că forţa lor constă în dorinţa de a-şi apăra casele, chiar dacă par să aibă puţine şanse să facă faţă armatei ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel