Ucraina. Viktor Ianukovici promite să revină pentru a opri conflictul cu separatiștii

Viktor Ianukovici
Viktor Ianukovici

În ziua în care se împlinește un an de la înlăturarea sa, fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici promite să revină în țară pentru a pune capăt conflictului cu separatiștii pro-ruși.

Ianukovici a acordat un interviu pentru postul rus de televizune Channel 1 în care și-a exprimat regretul pentru vărsarea de sânge din Estul Ucrainei.

"Niciun regim nu merită pierderile pe care Ucraina le-a suferit după evenimentele din 21-22 februarie 2014. Țara este distrusă, vedem pierderi teritoriale, victime, distrugerea unor întregi regiuni", a spus fostul președinte.

"Dacă voi avea o asemenea posibilitate, voi reveni şi voi face tot posibilul pentru îmbunătăţirea vieţii în Ucraina. Daca Dumnezeu m-a lăsat în viaţă, este poate pentru că încă este nevoie de mine. Astăzi ţara este distrusă, iar arbitrariul şi nedreptatea domnesc în Ucraina, a spus Ianukovici.

Viktor Ianukovici a fost înlăturat anul trecut de la putere și forțat să se refugieze în Rusia. Manifestațiile împotriva lui au izbucnit după ce a refuzat să semneze acordul de Asociere la UE, preferând să contracteze un împrumut de la ruși. El era acuzat de corupție și o apropierea prea mare de Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel