Ucraina va impune stare de urgență pe întreg teritoriul său

Foto Pexels
Foto Pexels

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a declarat, miercuri, că Ucraina va impune stare de urgență pe întreg teritoriul său.

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, a declarat, miercuri, că Ucraina va impune stare de urgență pe întreg teritoriul său, cu excepția regiunilor Donețk și Lugansk, unde este în vigoare din 2014, scrie Reuters, potrivit Mediafax.

Alexei Danilov a spus că starea de urgență va dura 30 de zile și ar putea fi prelungită cu încă 30 de zile.

„O stare de urgență va fi introdusă în toată Ucraina. Decizia trebuie aprobată de Rada Supremă în termen de 48 de ore”, a spus Danilov.

Separațiștii pro-ruși au controlat părți din Donețk și Lugansk din 2014, acolo starea de urgență fiind în vigoare.

Amintim că preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică”.

Citește și: Conflict Rusia - Ucraina. Ciucă: Au fost deja întocmite planurile necesare

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri, în ședința de Guvern, că vrea să îi asigure pe toți românii că, la nivel instituțional, au fost luate toate măsurile în conformitate cu hotărârile CSAT, în contextul conflictului Rusia - Ucraina.

„Sunt măsuri pe care le-am coordonat cu aliații noștri și, desigur, cu statele membre ale UE. Au fost deja întocmite planurile necesare, verificarea mijloacelor și mecanismelor interne și aliate. Solicit, în continuare, tuturor miniștrilor cu responsabilități în domeniu să continue analiza și desigur partea de evoluție a situației, fiind în continuare nevoie de coordonare și vigilență, astfel încât să putem să asigurăm cetățenii că suntem în măsură să ne garantăm securitatea și apărarea”, a spus premierul Nicolae Ciucă, miercuri, 23 februarie, la începutul ședinței de Guvern.

Citește și: Sancțiuni uriașe pentru Rusia. Rareș Bogdan a spus ce se pregătește

Rareș Bogdan a explicat ce rezolvă sancțiunile la adresa Rusiei. „Practic, sunt o parte din pachetul de sancțiuni pregătite. Vor fi patru etape de sancțiuni la adresa Rusiei. Sancțiunile au fost discutate atât la nivelul Parlamentului European, la sesiunea de la Strasbourg de săptămâna trecută, cât și la nivelul Comisiei Europene, și al Consiliului și de asemenea, am văzut sancțiunile enunțate aseară de președintele Biden. Sunt sancțiuni care urmăresc, pe de o parte, să izoleze Rusia, din punct de vedere financiar-economic, și să pună presiune, pentru a opri acest tăvălug extrem de periculos”, a spus Rareș Bogdan.

„Este un joc la care este testată inclusiv funcționarea și reacția atât a NATO, cât și a UE, este un test pe care, dacă statele din UE, de asemenea NATO și SUA îl trec cu brio, vom fi mult mai puternici. Se așteaptă ca sancțiunile să meargă până la scoaterea din sistemul bancar internațional a tuturor tranzacțiilor venite dinspre Federația Rusă, de asemenea, blocarea conturilor nu doar a unor oligarhi, inclusiv din Belarus, ci a tuturor proprietăților și conturilor cetățenilor ruși în afara Rusiei”, a spus, la RFI, Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel