Ucraina solicită trupe ONU pentru estul țării

Președintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a solicitat Organizației Națiunilor Unite să disloce trupe de menținere a păcii în estul țării, acolo unde insurgenții pro-ruși au ocupat aproximativ 10 orașe, transmite AP.

Conform site-ului președinției ucrainene, Turcinov a sugerat în timpul unei convorbiri telefonice cu secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, că o "operațiune anti-teroristă" comună ar putea fi desfășurată de forțele de securitate ucrainene împreună cu trupele de menținere a păcii ale ONU.

Președintele ad-interim al Ucrainei i-a spus lui Ban Ki Moon că noile autorități de la Kiev ar vrea, cu ajutorul ONU, "să fie efectuată o operațiune anti-teroristă comună în Estul țării. Apoi, specialiștii și observatorii vor putea să confirme legitimitatea și legalitatea acțiunilor noastre".

Secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a declarat luni că liderul de la Kremlin a primit mai multe solicitări de la persoane din estul Ucrainei. 

"Primește multe apeluri adresate lui personal, prin care i se cere să intervină într-un fel sau altul. Monitorizează situația din Ucraina cu mare preocupare", le-a spus Peskov jurnaliștilor, la Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel