Ucraina și-a ales reprezentanții la Eurovision. Transmisia live s-a realizat dintr-un adăpost anti-bombe/ video

Foto: Facebook, Eurovision Song Contest
Foto: Facebook, Eurovision Song Contest

Ucraina a ales trupa pop Tvorchi ca reprezentant pentru Eurovision Song Contest, într-o transmisie în direct de la un adăpost anti-bombă din Kiev.

 

Melodia celor de la Tvorchi, „Heart of Steel” este prima melodie confirmată pentru competiția din 2023 de la Liverpool.

Șocat de victorie, Andrew Hutsuliak, unul dintre cei doi membri ai trupei, a transmis: „Vom încerca să facem totul pentru a oferi Ucrainei demnitate”, scrie BBC.

Orchestra Kalush din Ucraina a câștigat concursul din acest an, dar Marea Britanie va găzdui concursul în 2023, din cauza războiului.

O stație de metrou din Kiev a fost transformată într-un studio TV pentru emisiunea de selecție de sâmbătă.

Stația de metrou a fost folosită ca adăpost antibombe de când Rusia a invadat țara în februarie.

În timpul spectacolului celor de la Tvorchi, dansatorii purtau măști de gaz, pe măsură ce pe ecrane apăreau semne de avertizare nucleară peste versuri de genul: „Nu vă speriați să spuneți ceea ce credeți”.

„Vreau doar să îți mulțumesc, Ucraina”, a transmis vocalistul Jeffery Kenny către telespectatorii concursului de selecție Eurovision din Ucraina, cunoscut sub numele de Vidbir, care a fost transmis online.

Hutsuliak a adăugat: „Nu credeam că vom câștiga, dar vrem să le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut, care ne ascultă muzica și care luptă în prima linie”.

Tvorchi va spera să repete succesul compatrioților din Kalush Orchestra, care au câștigat concursul de anul acesta, în luna mai.

Țara câștigătoare găzduiește în mod normal evenimentul de anul următor, dar organizatorii au decis că este prea periculos să organizeze Eurovision în Ucraina, în 2023. Liverpool a fost, în schimb, aleasă să prezinte spectacolul, în numele Ucrainei.

De la prima implicare a Ucrainei în concurs, în 2003, țara a câștigat de trei ori și a terminat în top 10 de șase ori, devenind una dintre țările cu cele mai multe succese din competiție.

Anul acesta, radiodifuzorul UA:PBC a primit aproape 400 de melodii de la 299 de participanți care sperau să ajungă în ultimele 10, în emisiunea de selecție TV de sâmbătă.

Vorbind în prealabil cu BBC News, șeful delegației Ucrainei la Eurovision, Oksana Skybinska, a declarat: „Am făcut tot posibilul pentru a menține acest Vidbir în plină desfășurare și a uni din nou ucrainenii în jurul acestei alegeri importante pentru cea mai mare scenă muzicală din Europa.

Telespectatorii puteau auzi trenurile trecând în anumite secvențe ale emisiunii, dar, în rest, decorul făcea ca scena să arate precum în orice alt studio TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel