Ucraina, procedură penală după ce primul tren rus a ajuns în Crimeea

Crişan Andreescu / 26 dec 2019 / 07:41 Salveaza PDF Comentarii
Rusia continentală este legată acum de Peninsula Crimeea prin podul ce traversează Strâmtoarea Kerci
Rusia continentală este legată acum de Peninsula Crimeea prin podul ce traversează Strâmtoarea Kerci

Anchetatorii ucraineni au deschis miercuri o procedură penală după ce primul tren rus de pasageri a ajuns în Crimeea printr-o nouă legătură feroviară cu peninsula din Marea Neagră, transmite dpa. 

Trenul de pasageri provenind din Sankt Petersburg a trecut miercuri ilegal frontiera naţională a Ucrainei pe Podul Crimeii, a anunţat biroul procurorului general din Kiev. Rusia a anexat Crimeea în urmă cu cinci ani, în semn de represalii faţă de înlăturarea preşedintele pro-rus al Ucrainei.

Peninsula Crimeea, regiune importantă din punct de vedere al amplasării strategice la Marea Neagră, este conectată geografic cu partea continentală a Ucrainei.

Luni,  Vladimir Putin a anunţat oficial deschiderea căii feroviare ce leagă Rusia continentală de Peninsula Crimeea printr-un pod ce traversează Strâmtoarea Kerci. Anul trecut, preşedintele Putin a inaugurat traficul auto pe acest pod. Luni, Uniunea Europeană a criticat lansarea noii căi feroviare peste pod, afirmând că aceasta constitue 'o nouă încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei de către Rusia', informează Agerpres.

Trenul de călători a plecat luni din Sankt Petersburg, iar parcursul durează 43 de ore și jumătate până la Sevastopol, în Crimeea. Trenul face 70 de minute de la Bagerovo, în Crimea, până la Taman Pass, în Rusia continentală (42 km).

A fost inaugurat  și un tren direct Simferopol – Moscova, distanță de 1.995 km fiind parcursă în 34 de ore.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29