Ucraina: Prima vizită în străinătate a noului preşedinte Zelenski, la NATO şi UE

Preşedintele ucrainean recent învestit Volodimir Zelenski este aşteptat să efectueze o vizită la Bruxelles marţi şi miercuri, prima în străinătate, în timpul căreia intenţionează să discute despre situaţia de securitate din estul Ucrainei cu oficiali de top ai NATO şi UE, informează marţi DPA.

Fostul actor de televiziune, care nu a ocupat niciodată o funcţie politică, a fost învestit luna trecută după ce l-a învins pe ex-preşedintele Petro Poroşenko în turul doi al alegerilor prezidenţiale cu aproximativ trei sferturi din voturi mai mult. În timpul campaniei electorale, Zelenski a promis că va continua să urmărească aderarea la Uniunea Europeană şi NATO ca obiective pe termen lung ale Ucrainei.

El urmează să aibă întâlniri, marţi, cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, urmate de discuţii cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk miercuri. Zelenski intenţionează să abordeze situaţia de securitate din estul Ucrainei şi 'să discute modalităţi de a intensifica eforturile internaţionale pentru a pune capăt războiului', a declarat biroul său când a fost anunţată vizita săptămâna trecută. El a făcut din această chestiune o prioritate în discursul său de inaugurare. Luptele au împărţit două regiuni în estul Ucrainei din apropierea graniţei cu Rusia în ultimii cinci ani între forţele loiale Kievului şi cele aliniate Moscovei. Aproximativ 13.000 de persoane au fost ucise în conflict, potrivit estimărilor Naţiunilor Unite. Conflictul a jucat de asemenea un rol important în înrăutăţirea relaţiilor dintre Rusia şi Occident. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel