EXCLUSIV  Ucraina mulțumește României. Acțiune fără precedent inițiată de țara noastră. Paun Rohovei, interviu / video

Sursă foto: Presidency.ro
Sursă foto: Presidency.ro

Invitatul lui Tudor Curtifan din această săptămână din cadrul emisiunii „Pe Plan Extern” a fost Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România.

Ucraina a salutat sprijinul acordat de România în contextul crizei generate de agresiunile Federației Ruse și, în exclusivitate pentru DefenseRomania, șeful misiunii diplomatice a Ucrainei la București a catalogat inițiativa ministrului de externe român Bogdan Aurescu de a propune organizarea unei reuniuni a miniștrilor de externe ai UE la Kiev drept una „fără precedent” ce demonstrează dacă mai era nevoie sprijinul acordat de țara noastră pentru integrarea europeană a Ucrainei.

Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România a vorbit în exclusivitate cu DefenseRomania despre criza ucraineană generată de agresiunea Federației Ruse.

În cadrul emisiunii „Pe Plan Extern”, înaltul diplomat ucrainean a ținut să sublinieze sprijinul acordat de România pentru integrarea euro-atlantică a Ucrainei, proces pe care Kievul l-a inițiat și pe care Moscova încearcă să îl stopeze folosind toate mijloacele posibile.

Ucraina transmite că inițiativa României de organizare a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene la Kiev este „una fără precedent” în susținerea integrării europene și euro-atlantice a țării noastre vecine

Șeful misiunii diplomatice a Ucrainei a ținut să precizeze că inițiativa ministrului de externe român Bogdan Aurescu de a propune organizarea unei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene la Kiev, ca expresie a solidarităţii Europei cu Ucraina, e un demers „fără precedent”. Inițiativa țării noastre a fost salutată inclusiv de ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleb.

„În acest context, aș dori să menționez și inițiativa părții române pe linia sprijinirii aspirațiilor noastre de integrare europeană. Ați amintit de inițiativa Ministrului Afacerilor Externe al României Bogdan Aurescu privind desfășurarea unei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe UE la Kiev. Acesta este un semnal pozitiv fără precedent din partea României în sensul sprijinului aspirațiilor noastre de integrare europeană și euroatlantică”, a declarat Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România, în exclusivitate pentru DefenseRomania.

Paun Rohovei este însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în țara noastră și cel care conduce misiunea diplomatică a Kievului în România. Înaltul diplomat ucrainean va discuta în exclusivitate cu DefenseRomania despre criza din jurul Ucrainei.

VEZI PE DEFENSEROMANIA MAI MULT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel