Ucraina, lovitură pentru minorități. Ungaria, AVERTISMENT

 Ucraina pregăteşte o 'a treia lovitură' împotriva minorităţilor naţionale, prin solicitarea preşedintelui Petro Poroşenko ca parlamentul să aprobe o lege privind sancţionarea dublei cetăţenii într-o procedură de urgenţă, a declarat marţi ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, relatează MTI. 

Prima lovitură a fost modificarea legii educaţiei, urmată de o a doua lovitură care a implicat declararea Legii cu privire la principiile politicii lingvistice de stat în Ucraina drept neconstituţională şi planificarea amendării sale, a declarat Szijjarto în cadrul unei conferinţe de presă. 

Ucraina acţionează împotriva minorităţilor naţionale 'într-un mod vrednic de dispreţ şi premeditat', a spus Szijjarto. 

Atac susținut asupra dorinței Kievului 

Preşedintele Ucrainei acţionează împreună cu parlamentul pentru a elimina treptat drepturile dobândite de minorităţi, în timp ce conduce o 'campanie mincinoasă', pretinzând că sunt victime ale geopoliticii, a adăugat şeful diplomaţiei ungare. 

Ungaria îşi va menţine veto-ul asupra aderării Ucrainei la NATO dacă drepturile minorităţilor naţionale nu vor fi restabilite, a avertizat Peter Szijjarto, relatează Agerpres.

Nu este primul scandal în care este implicată Ucraina în privința drepturilor minorităților. Nu cu mult timp în urmă, Ucraina anunțase desființarea sistemului de predare în limba maternă, ceea ce ar fi lovit direct în comunitățile românești și maghiare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel