Ucraina l-a dat în judecată pe Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării

Un ministru al apărării a fost dat în judecată, oficialul fiind acuzat că a format "grupuri înarmate ilegale".


Decizie radicală a Ucrainei împotriva ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, și a milionarului ortodox Konstantin Malofeev. Împotriva acestora s-a început urmărirea judiciară pentru că au format grupuri înarmate ilegale care să acționeze în Ucraina, a anunțat, marți, ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov.

Aceste grupuri, declară ei într-un comunicat, 'comandate de cetățeni ruși, comit sistematic atacuri cu mână înarmată împotriva organelor puterii de stat, a unităților forțelor armate și ale Gărzii Naționale, a întreprinderilor și organizațiilor, ceea ce a provocat numeroase pierderi de vieți omenești, distrugeri și alte consecințe grave', informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit acuzațiilor aduse ministrului rus, acesta a organizat "participarea unor persoane neidentificate la grupuri înarmate ilegale în teritoriul ucrainean". Konstantin Malofeev este acuzat, în special, că a finanțat aceste grupuri.

Decizia ministrului ucrainean de interne survine, după ce, în urmă cu o lună, comitetul de anchetă rus a lansat urmăriri împotriva sa, fiind acuzat că "a organizat și condus începând din 12 aprilie 2014 o operațiune armată vizând uciderea intenționată de civili" în estul țării.

Aceeași procedură s-a pornit și împotriva guvernatorului regiunii ucrainene Dnepropetrovsk, Igor Kolomoiski, și a unor înalți responsabili ai Ministerului Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel