UCRAINA ÎN FALIMENT - probabilitate de aproape 100% conform Agenției de Rating Moody's

Agenţia de notaţie financiară Moody's a retrogradat, marţi, ratingul Ucrainei. Experții Moody's consideră aproape inevitabilă intrarea Ucrainei în incapacitate de plată la sfârşitul negocierilor asupra datoriei angajate de Kiev cu creditorii săi.

”Probabilitatea... intrării în default asupra datoriei publice este de aproape 100%”, scrie Agenţia în comunicatul ei. De asemenea, experții au retrogratat ratingul de ţară al Ucrainei la ”Ca”, ultima treaptă înainte de intrarea în incapacitate de plată, conform capital.ro.

Din 12 martie, Kievul a început negocieri cu creditorii săi privaţi şi publici, cu scopul de a reduce obligaţiile financiare cu 15 miliarde de dolari, în timp ce un plan de ajutor internaţional urmează să ajungă la 40 miliarde de dolari.

Vezi și: Vladimir Putin amenință că lasă Ucraina și Europa fără gaze

Aceste discuţii ar putea conduce la o ştergere a datoriei, au avertizat autorităţile ucrainene angajate într-un conflict armat în estul ţării, care îi sufocă economia.

Conform Moody's, deţinătorii datoriei ucrainene ar trebui să suporte ”pierderi substanţiale” după aceste discuţii, ce ar putea de asemenea conduce la o restructurare ”dezordonată”, asimilată cu o intrare în incapacitate de plată.

De asemenea, Agenţia Moody's păstrează perspectiva ”negativă” pentru Ucraina, oferind asigurări că reformele angajate în ţară sub presiunea FMI nu vor împiedica datoria statului să se mențină la ”niveluri foarte ridicate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel