Ucraina, lege ocupație rusă. Franța, ATENȚIONARE pentru Kiev

 Ministerul Afacerilor Externe al Franţei a atenţionat vineri împotriva oricărei puneri în discuţie a acordurilor de pace de la Minsk cu privire la Ucraina, după votul din parlamentul ucrainean în favoarea unei legi ce califică drept 'ocupaţie temporară rusă' conflictul din estul acestei ţări, informează AFP. 

'Această lege nu trebuie să pună în discuţie respectarea de către Rusia şi Ucraina a acordurilor de pace de la Minsk', a subliniat un purtător de cuvânt al diplomaţiei franceze într-un comunicat. 

Franţa a îndemnat încă o dată 'părţile să respecte armistiţiul şi să se angajeze în favoarea unei reglementări paşnice a conflictului, în special în cadrul 'formatului Normandia. 

Acuzațiile Rusiei 

Rusia a acuzat joi autorităţile ucrainene că se pregătesc pentru 'un nou război', după votarea legii ce prevede ca armata ucraineană să ia de acum încolo conducerea operaţiunilor în zona de conflict. 

Potrivit Kremlinului, acest text 'contrazice' acordurile de pace semnate la Minsk în februarie 2015, cu medierea Moscovei, Parisului şi Berlinului şi care au permis o reducere a intensităţii luptelor. 

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi susţine militar pe rebelii proruşi din estul Ucrainei, acuzaţie pe care Moscova o respinge în mod vehement. 

'Rusia nu este parte a acestui conflict' care s-a soldat cu peste 10.000 de morţi de la declanşarea lui, în aprilie 2014, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, dând asigurări că Moscova va rămâne 'fidelă acordurilor de la Minsk (...), care nu au alternativă', relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel