Ucraina: Doi polişti, arestaţi pentru uciderea accidentală a unui copil

Doi poliţişti ucraineni suspectaţi că au ucis accidental un băieţel de cinci ani au fost plasaţi în detenţie marţi, într-un caz care a scandalizat Ucraina, unde impunitatea şi corupţia forţelor de ordine este denunţată în mod curent, informează AFP. 

Potrivit anchetatorilor, cei doi agenţi de poliţie consumau alcool vinerea trecută pe un teren din apropierea unui cartier rezidenţial în Pereiaslav-Hmelniţki, oraş situat la circa 70 de kilometri sud de Kiev. În timp ce poliţiştii se amuzau trăgând asupra unor cutii metalice, ei 'au atins un copil de cinci ani', au precizat anchetatorii într-un comunicat. Copilul a murit în spital duminică, în urma rănilor la cap.

Arestaţi după tragicul incident, cei doi poliţişti au negat iniţial orice responsabilitate, dând asigurări că băieţelul a alunecat şi a căzut pe o piatră. Marţi, un tribunal de la Kiev a decis menţinerea lor în detenţie până la proces. Dacă cei doi vor fi declaraţi vinovaţi, ei riscă pedepse care pot ajunge până la detenţie pe viaţă. Învestit în urmă cu o lună, noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promis că va face totul 'pentru a-i pedepsi cum se cuvine pe cei vinovaţi' de moartea copilului. Şeful poliţiei ucrainene, Serghei Kniazev, a declarat marţi că l-a demis din funcţie pe şeful poliţiei regionale de la Kiev.

'Toţi poliţiştii exprimă profunde condoleanţe pentru moartea lui Kirilo (numele băiatului). Este o enormă tragedie pentru părinţi', a spus el. Numeroşi militanţi au denunţat după această dramă sentimentul impunităţii care ar domni în rândurile poliţiei, în pofida câtorva tentative ale fostului preşedinte Petro Poroşenko de a reforma această profesie care este considerată de ucraineni a fi marcată de corupţie. 'Într-o ţară normală, ministrul de interne ar demisiona după un incident teribil ca acesta', a denunţat pe Facebook Centrul de acţiune anticorupţie, un ONG local. Mai multe organizaţii au anunţat că au prevăzut acţiuni de protest pe întreg teritoriul Ucrainei, marţi seara. Partide politice au cerut, de asemenea, convocarea şefului poliţiei în Parlament, pentru ca el să dea explicaţii cu privire la dramă în faţa deputaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel