Ucraina, apel disperat către SUA și Marea Britanie

Parlamentul ucrainean a votat vineri o rezoluţie prin care cere Statelor Unite al Americii şi Marii Britanii să îi garanteze suveranitatea. Apelul vine la scurt timp după ce mai multe persoane înarmate au preluat controlul a două aeroporturi din Crimeea.

[caption id="attachment_433098" align="alignleft" width="310"] Foto: timpul.md[/caption]

Statele Unite, Marea Britanie şi Rusia au fost garanţii independenţei Ucrainei, în Memorandumul de la Budapesta, semnat în 1994, în schimbul renunţării sale la armele nucleare, după prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice, din care făcea parte, scrie Mediafax.

Rezoluţia solicită ţărilor garante să-şi "confirme angajamentele" faţă de Ucraina şi să lanseze "consultări imediate cu (ea) în vederea diminuării tensiunii", adaugă sursa citată.

Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare a fost convocat la ora 11:00, pe tema situaţiei din Crimeea, a anunţat preşedintele interimar Oleksandr Turcin, de la tribuna Parlamentului.

El a precizat că persoanele înarmate care ocupă începând de joi Guvernul şi Parlamentul din Crimeea, la Simferopol, sunt "terorişti înarmaţi care operează sub steagul rusesc".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel