Urmărește emisiunea live


Ucraina acuză un atac direct al trupelor ruse. Forțe de gherilă ale Rusiei, exerciții militare în Transnistria

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a întrerupt marți o vizită în Elveția după ce armata Kievului a acuzat un atac al trupelor ruse în Estul țării. Conflictul din Ucraina se reaprinde înaintea unor noi serii de discuții diplomatice între Ucraina și Rusia, mediate de Franța și Germania.

Estul Ucrainei este un butoi cu pulbere de nouă luni, dar ucrainenii se tem că un nou pericol ar putea veni din flancul sudic, acolo unde trupele ruse staționate în regiunea separatistă Transnistria au început exerciții militare. Aproximativ 400 de soldați ruși se antrenează să acționeze ca mici grupuri tactice. (sursa)

Între timp, armata ucraineană lansează împotriva Rusiei una dintre cele mai grave acuzații din ultimele nouă luni. "În ciuda acordurilor preliminare, unități militare ucrainene au fost atacate în nordul zonei operaționale anti-teroriste de formațiuni militare ale forțelor armate ruse", a spus purtătorul de cuvânt Adriy Lysenko.

Roman Turovets, un purtător de cuvânt pentru operațiunea militară din Est, a declarat pentru Reuters că "trupele ucrainene au oprit avansul inamicului și se regrupează pentru a-l împinge înapoi".

Conflictele de marți au izbucnit la două puncte de trecere din apropierea orașului Slovianoserbsk, la nord-est de orașul Lugansk.

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a declarat luni că rachete rusești și sisteme armate curg dinspre Rusia spre Estul Ucrainei, în timp ce Lysenko a spus că două batalioane tactice, de 400 de oameni fiecare, au pătruns pe teritoriul ucrainean, o acuzație respinsă ferm de Rusia.

Moscova, îngrijorată de luptele din Ucraina (Kremlin)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel