Ucraina a pus Raiffeisen Bank pe lista sponsorilor internaționali ai războiului

Foto ilustrativ: Ioan Radu Gava
Foto ilustrativ: Ioan Radu Gava

Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina (NACP) a pus Raiffeisen Bank pe lista sponsorilor internaționali ai războiului.

Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina (NACP) a adăugat grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International pe lista sponsorilor internaționali ai războiului.

Declarația relevantă a fost făcută de Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina (NACP) pe Telegram, cnform bm.ge.

„Probabil, unele bănci cunoscute speră că, dacă vor continua să opereze la Moscova, statul terorist va lua de la ei împrumuturi uriașe pentru a plăti despăgubiri Ucrainei. NACP a inclus grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International pe lista sponsorilor internaționali de război pentru continuarea operațiunilor băncii în Rusia și recunoașterea oficială a așa-numitelor „DPR” și „LPR” prin reprezentanța sa din Rusia”, se arată în raport.

Potrivit NACP, Raiffeisen Bank International a profitat de sancțiunile care au dus la retragerea concurenților săi de pe piața rusă. În 2022, plățile băncii către bugetul de stat al Rusiei au fost de 4,8 ori mai mari comparativ cu anul dinainte de război. Sucursala din Rusia a Raiffeisen Bank a transferat 559 de milioane de euro la bugetul de stat al Rusiei, ceea ce este egal cu costul a aproximativ 95 de rachete de tip Kalibr utilizate de Rusia împotriva Ucrainei.

CITEȘTE ȘI     -    Banca Centrală Europeană presează Raiffeisen Bank să-și vândă afacerile profitabile din Rusia

Banca Naţională a Ucrainei constată lipsa de progres în modul de luare a deciziilor privind retragerea Raiffeisen Bank de pe piaţa rusă, a adăugat NACP.

Nu numai că Raiffeisen Bank recunoaște oficial așa-numitele „DPR” și „LPR” prin reprezentanța sa din Rusia, dar oferă și ocupanților ruși condiții de creditare favorabile, mai precizează NACP.

În plus, Raiffeisen Bank are aceeași retorică precum propaganda rusă, numind războiul din Ucraina o „operațiune militară specială”.

Prin urmare, dovezile menționate mai sus și operațiunile continue ale Raiffeisen Bank în Rusia indică sprijinul său direct și sponsorizarea terorismului, a concluzionat NACP, transmite Ukrinform.

CITEȘTE ȘI     -      Ministrul de Externe al Austriei: A crede că nu va mai exista Rusia și că ne putem decupla în toate domeniile este delir

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel