Ucraina a luat o decizie istorică pentru elevii români din regiunea Odesa

Agerpres
Agerpres

Autoritățile de la Kiev au luat o decizie favorabilă elevilor români din regiunea Odesa.

Anatol Popescu, președinte și membru fondator al Asociaţiei Naţional-Culturale „BASARABIA“ a Românilor din regiunea Odesa (Ucraina), anunță, într-o postare pe Facebook, faptul că, în premieră, autoritățile de la Kiev permit elevilor români din regiunea Odesa să participe la Olimpiada Școlară de limbă și literatură română.

„Prin ordinul nr. 384 de azi, 25.03.2024, Ministerul Educației și Științei din Ucraina a suplimentat numărul participanților la etapa finală a Olimpiadei școlare de limbă și literatură română din Ucraina cu 4 locuri, respectiv de la 12 participanți (câte 6 pentru fiecare regiune - Transcarpatică și Cernăuți), la 16, incluzând și finaliștii etapei a III a Olimpiadei școlare regionale Odesa, pentru care, după o pauză de mai bine de 25 de ani s-a revenit la denumirea corectă a limbii de studiu - Limba română“, a scris reprezentantul românilor din Ucraina.

Anatol Popescu remarcă faptul că, „în premieră pentru perioada de independență a Ucrainei, la ediția de la Ujgorod a etapei a IV-a a Olimpiadei de limbă și literatură română pentru anul școlar 2023/2024 vor concura și elevi etnici români din raioanele basarabene ale regiunea Odesa“.

„Simbolic, Olimpiada de anul acesta de limbă și literatură română de la Ujgorod va începe pe 27 Martie, de Ziua Basarabiei, de unde vin concurenții din regiunea Odesa!...

Le ținem pumnii tuturor concurenților - frățiori și surioare, toți de-un sânge, de-un neam și de-un grai, mândria românilor din #MaramureșulIstoric, #NordulBucovinei, #Herța, #Hotin și #BasarabiaIstorică!

Succes, copii!!! Doamne ajută!!!“, a mai scris, pe Facebook, Anatol Popescu, președinte și membru fondator al Asociaţiei Naţional-Culturale „BASARABIA“ a Românilor din regiunea Odesa (Ucraina).

CITEȘTE ȘI        -      Ucraina organizează pe repede înainte și cu promovare minimă o dezbatere pentru stabilirea localităților în care locuiesc români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel