Ucraina a impus noi sancțiuni băncilor din Federația Rusă

Ucraina a impus noi sancțiuni băncilor din Federația Rusă  /  Sursă foto: Facebook Volodymyr Zelenski
Ucraina a impus noi sancțiuni băncilor din Federația Rusă / Sursă foto: Facebook Volodymyr Zelenski

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a semnat un decret prin care impune noi sancțiuni băncilor din Federația Rusă.

Ieri, 24 iunie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare din Ucraina din 18 iunie de a impune sancțiuni împotriva a 55 de bănci și 3 persoane pentru o perioadă de trei ani.

Cele trei persoane sunt soții fondatori ruși ai Băncii Maritime Sevastopol și executorul judecătoresc al așa-numitului „Birou al Serviciului Federal al Executorilor Judecătorești” din Crimeea ocupată de Rusia.

De asemenea, s-au impus sancțiuni și băncilor din Rusia și din Donbassul ocupat, printre care „Sverbank”, „Gazprombank”, „Banca Republicană Centrală a Republicii Populare Donețk”, „Banca de Stat a Republicii Populare Luhansk”, „Banca Moscovei ”etc, potrivit Bucpress.

Angela Merkel: UE va trebui să stabilească un contact direct cu președintele Vladimir Putin

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să stabilească un „contact direct” cu Rusia şi cu preşedintele rus Vladimir Putin. În acelaşi timp UE trebuie „să creeze mecanisme pentru a răspunde împreună şi unanim la provocările şi atacurile hibride” ale Moscovei, a adăugat Merkel, citată de AFP.

„Nu este suficient ca preşedintele american să discute cu preşedintele rus. Salut călduros aceasta, însă Uniunea Europeană trebuie de asemenea să creeze diferite formate de discuţii cu Moscova”, a declarat Merkel, scrie digi24.ro. Liderii UE vor discuta joi seara, în cadrul summitului de la Bruxelles, despre dialogul şi noua strategie de gestionare a relaţiei cu Rusia.

Conform Angelei Merkel, „proximitatea” UE de Ucraina şi Belarus trebuie să o incite să „dea un răspuns corespunzător la activităţile ruse”.

„Trebuie să definim o agendă de interese strategice comune, de exemplu în domeniul combaterii schimbărilor climatice, dar şi în domenii privind pacea şi securitatea”, a confirmat joi Angela Merkel, invocând situaţiile din Libia şi Siria, precizează Publika.

Merkel, discuții productive cu Biden despre gazoductul Nord Stream 2

 

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat sâmbătă, după o întâlnire cu preşedintele american Joe Biden la summitul G7, că ţara sa şi SUA fac progrese în discuţiile privind gazoductul Nord Stream 2, care va lega Rusia de Germania prin Marea Baltică şi este un subiect de controverse între aliaţii occidentali, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel