Ucraina: 31 de morți în urma ciocnirilor între ucraineni și proruși

Violențele de vineri de la Odessa s-au soldat cu cel puțin 31 de morți și zeci de răniți, în urma unui incendiu izbucnit  după ciocnirile care au avut loc între grupuri proruse şi proeuropene, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne, citat de AFP.

În cursul zilei, o manifestaţie la care participau aproximativ 1.500 de persoane, în mare parte suporteri ai cluburilor de fotbal din Odessa şi Harkov, a fost ţinta unui atac, cu bâte, pietre şi explozivi, din partea mai multor sute de simpatizanţi proruşi. Aceștia  purtau căşti, în pofida tentativei forţelor de ordine de a se interpune între cele două grupuri, după cum a constatat un corespondent AFP. 

Dupa incidente, Rusia s-a declarat "indignată" de violențele din  Odessa denuntand "iresponsabilitatea ucigașă" a autorităților prooccidentale de la Kiev.

Potrivit  portalului de știri Unimedia, printre morți s-ar  număra 15 cetățeni ruși și 10 transnistreni. Armele folosite în Odessa au fost aduse tot din regiunea transnistreană.

Oficialitățile ucrainene  nu au oferit niciun detaliu legat de cauzele izbucnirii incendiului la Casa Sindicatelor din Odesa.

Forţele de ordine au încercat fără rezultat să ţină la distanţă cele două grupuri. (Foto: Twitter)

Citește și: Autorităţile au reintrodus încorporarea obligatorie în serviciul militar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel