Ucraieneni din Târnova, în greva foamei pentru discriminare

Greva foamei a fost ultima variantă găsită de zece persoane de etnie ucraieneană din comuna Târnova. Motivul invocat este discriminarea venită din partea primarului comunei și apropiaților lui. 

Prefectul Cosmin Pribac s-a deplasat în cursul zilei de sâmbătă, la Târnova, pentru a sta de vorbă cu cei aflaţi în greva foamei şi pentru a încerca să detensioneze situaţia. "Sunt zece persoane de etnie ucraineană aflate în greva foamei, în comuna Târnova, care reclamă că sunt nedreptăţite şi discriminate de autorităţile locale, acuzând comportamentul primarului comunei şi a unor angajaţi din cadrul Primăriei. Am discutat cu aceste persoane, care mi-au spus că principalul motiv pentru care au recurs la această formă de protest, îl constituie nerezolvarea, de ani de zile, a unor probleme de fond funciar", a spus prefectul, scrie Agerpres.

El a adăugat "Vom analiza revendicările acestora, după care vom încerca să-i sprijinim în limitele legii prin instituţiile abilitate. Sunt convins că problemele se pot rezolva pe calea dialogului şi mă voi implica hotărât pentru ca acest lucru să se întâmple. Sper ca cei zece cetăţeni din comuna Târnova să renunţe cât mai repede la această formă de protest astfel încât să nu le fie afectată sănătatea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel