Ucisă de cancer pentru că era prea tânără. Medicii nu i-au verificat uterul

O adolescentă de 19 ani a murit pentru că era prea tânără. Fata a ajuns la spital cu dureri de stomac. Medicii au stabilit inițial că are boala Crohn, o afecțiune inflamatorie intenstinală. Ei au refuzat să-i facă un frotiu cervical din cauză că avea sub 25 de ani. Tânăra a fost internată în noiembrie și a promis să lupte până la capăt pentru viața ei. A murit sâmbătă, de cancer de col uterin, după ce infecția i s-a împăștiat în tot corpul. 

Sophie Jones avea doar 19 ani. Lupta ei pentru viață a încetat sâmbătă, când infecția i s-a împrăștiat în corp. Avusese cancer de col uterin, nedepistat la timp. Trebuia să aibă peste 25 de ani pentru a cere o șansă la viață. O condiție absurdă când statisticile arată că această boală, cancerul de col uterin, este cea mai comună în cazul femeilor sub 35 de ani. În aceste condiții, întrebarea disperată a unei familii ce-și pierde copilul pentru o formalitate este de ce screeningul de col uterin este posibil doar pentru femeile peste 25 de ani. Potrivit statisticilor recente din Marea Britanie, nicio tânâră sub 20 de ani nu a murit de cancer de col uterin între 2009 și 2011, scrie Daily Mail. 

Sora lui Sohie, Stephanie, spune că "acest lucru nu ar fi trebuit să i se întâmple niciodată ei. A promis că va lupta până în ultima clipă". 

Familia a strâns bani pentru a-i asigura fiicei lor o ultimă vacanță, însă a murit înainte. Părinții și prietenii tinerei se luptă acum să nu moară și alte fete mult prea devreme, la fel ca Sophie. Ei au realizat o petiție online pentru a schimba acest lucru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel