Ucigașul lui bin Landen ar fi mințit. Adevăratul film al asasinării

bin laden dezvaluiri SEAL decenews
bin laden dezvaluiri SEAL decenews

Unul dintre cei care au făcut parte din Echipa SEAL 6, care a executat în mai 2011 raidul în locuința liderului terorist Osama Bin Landen, face pentru CNN dezvăluiri despre ziua morții șefului Al Qaeda. Povestea sa diferă față de celebrul articol publicat în revista ”The Esquire”, care relata cum unul dintre agenții SEAL l-a împușcat în mod eroic pe Bin Laden.

În februarie, un articol al revistei Esquire, devenit celebru ulterior, prezenta în rândurile sale povestirea celui care se presupune că l-a ucis pe Osama bin Laden. Identitatea nu îi era dezvăluită, relatarea făcând referire la el drept ”Trăgătorul”. Acesta spunea că în seara uciderii liderului Al Qaeda, l-a întâlnit pe acesta la ultimul etaj al locuinței sale din Abbottbad. Față în față cu Osama bin Laden, agentul SEAL declară că i-a tras acestuia două gloanțe în frunte, după ce a observat că teroristul avea o armă în apropiere.

Un membru al Echipei SEAL 6 spune că povestea e falsă

Membrii Echipei SEAL 6 se pare că sunt nemulțumiți de notorietatea pe care a dezvoltat-o povestea colegului lor, care este, de fapt, falsă.

Douăzeci și trei de militari SEAL și un traducător au ajuns pe doi mai 2011 în ascunzătoarea lui Osama bin Laden, unde au omorât doi bodyguarzi ai acestuia, pe unul dintre fii teroristului, soția unui bodyguard și au rănit altă femeie. Primii trei care au ajuns la etajul lui bin Laden au fost ”Trăgătorul”, ”Fruntașul” și Matt Bissonette, care a scris cartea ”N-a fost o zi ușoară” sub pseudonimul Mark Owen.

Ce s-a întâmplat de fapt

Agentul SEAL își amintește că fruntașul a urcat scările, l-a împușcat pe terorist în capul ce-i răsărise de după ușă, rănindu-l grav. Alți doi membri SEAL au urcat la etaj și l-au ucis pe bin Laden cu mai multe gloanțe trase în piept.

Dezvăluirile acestea sunt mai puțin eroice decât cele prezentate de presupusul ucigaș în revista Esquire, care spunea că l-a împușcat pe bin Laden în timp ce acesta stătea în picioare și avea o armă la dispoziție.

Membrul echipei SEAL Șase care a acordat interviul pentru CNN a mai precizat că înaintea raidului s-a luat decizia de a nu-l împușca pe bin Laden în față, pentru că CIA au nevoie ca fața acestuia să poată fi recunoscută și analizată de experți. ”Trăgătorul” însă, a spus pentru Esquire că l-a împușcat de două ori în frunte pe liderul terorist, intenționat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel