”Ucigașul de la Hollywood” a fost condamnat la moarte

Pixabay
Pixabay

Un ucigaș care a luat viața a două tinere la începutul anilor 2000 a fost condamnat la moarte.

Un bărbat ce executa o pedeapsă cu închisoarea pentru crimă, a fost condamnat la moarte pentru uciderea a două tinere la începutul anilor 2000. Rudele tinerelor au izbucnit în lacrimi când au auzit condamnarea dată de judecător lui Michael Gargiulo, scrie BBC

Ashley Ellerin, în vârstă de 22 de ani și Maria Bruno, în vârstă de 32 de ani au fost înjunghiate cu brutalitate în locuințele lor din California. Gargiulo a fost prins după ce o a treia victimă a reușit să îi scape, iar mai apoi l-a identificat. 

O dâră de sânge și o victimă l-au dat de gol

După ce a fugit de la locul faptei în cel de-al treilea caz, criminalul a lăsat în urmă o dâră de sânge, care le-a fost de ajutor detectivilor în identificarea lui. 

În audierea de vineri, când a fost pronunțată sentința, Gargiulo a luat cuvântul și a mărturisit că să își petreacă nopțile singur „creează o lume de frică” în interiorul său, chiar și la aproape două decenii de la teribilele crime. Condamnarea inițială din 2019 a fost pentru 2 crime și o tentativă de crimă, însă în tot acest timp, Gargiulo a susținut că este nevinovat. 

Pedeapsa cu moartea a fost abolită

Pedeapsa cu moartea a fost abolită în unele state americane. Pentru ca legea să intre în vigoare mai este nevoie ca ea să fie promulgată de guvernatorul statului, Ralph Northam, dar aprobarea din partea sa este considerată ca fiind certă. 'Acesta este un pas important înainte pentru a garanta ca sistemul nostru de justiţie penală să fie just şi echitabil pentru toţi', a declarat luni Ralph Northam într-un comunicat comun cu preşedinta camerei inferioare a legislativului statului Virginia, Eileen Filler-Corn, şi cu liderul majorităţii din Senatul local, Dick Saslaw.                         

Astfel, Virginia se alătură celorlalte 22 de state din cele 50 din componenţa SUA care au abolit pedeapsa capitală. 'În îndelungata istorie a Virginiei, această jurisprudenţă a dus la executarea mai multor oameni decât în orice alt stat' american, subliniază comunicatul.                            

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel