Ucigașul în masă Breivik a câștigat procesul împotriva Norvegiei

Norwegian mass killer Breivik gestures as he arrives in the court room at Oslo Courthouse
Norwegian mass killer Breivik gestures as he arrives in the court room at Oslo Courthouse

Justiția norvegiană i-a dat câștig de cauză, miercuri, lui Anders Behring Breivik, care a omorât 77 de persoane în 2011, și a condamnat statul norvegian pentru tratament 'inuman' după cum a cerut extremistul de dreapta.

'Tribunalul (...) a ajuns la concluzia că regimul carceral implică un tratament inuman în cazul Breivik', a apreciat tribunalul din Oslo, menționând în special că menținerea inculpatului în izolare de aproape cinci ani este o încălcare a articolului 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Judecătoarea Helen Andenaes Sekulic a respins în schimb al doilea aspect al plângerii depuse de Breivik, care se referea la comunicațiile acestuia cu exteriorul.

Extremistul norvegian, 37 de ani, care s-a prezentat uneori deschis ca un neonazist, a cerut ridicarea restricțiilor privind corespondența și vizitele |pentru a putea coresponda cu simpatizanți, o perspectivă respinsă de autorități din motive de securitate.

Pe 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a ucis opt persoane, la Oslo, într-un atac cu bombă în apropierea sediului guvernului norvegian, după care, deghizat în polițist.

Breivik a acuzat statul norvegian de tratament inuman și degradant pentru că este ținut separat de ceilalți deținuți și întrucât nu i se respectă dreptul la corespondență, încălcându-se astfel două prevederi ale Convenției Europene privind Drepturile Omului.

În închisoarea Skien, Anders Behring Breivik dispune de un televizor cu cititor DVD, Playstation, o mașină de scris, aparate pentru exerciții fizice, cărți și ziare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel