Uciderea lui Khashoggi, înregistrată. Trump: ”Conţinut foarte violent”

Descriere foto:

Donald Trump afirmă că nu vrea să asculte înregistrarea 'groaznică' a uciderii jurnalistului Khashoggi.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că dispune de înregistrarea uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, însă nu vrea să o asculte deoarece conţinutul său este 'foarte violent', relatează AFP. 'Avem înregistrarea, nu vreau să o ascult (...) pentru că este o înregistrare a suferinţei', a declarat el într-un interviu difuzat duminică de Fox News.

'Am fost pe deplin informat, nu există niciun motiv să o ascult', a continuat el. 'Ştiu exact ce s-a întâmplat (...) a fost foarte violent, foarte brutal şi groaznic'. Potrivit Washington Post şi New York Times, CIA a ajuns la concluzia că prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi.

Sancțiuni financiare

Întrebat dacă prinţul saudit, care contestă orice implicare, l-a minţit pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a răspuns: 'Nu ştiu. Cine ştie cu adevărat?'. 'Mi-a spus că nu are nimic de-a face cu asta. Mi-a spus poate de cinci ori, cu ocazii diferite, inclusiv cu câteva zile în urmă', a adăugat el.

Reamintind că Statele Unite au anunţat sancţiuni financiare împotriva unor oficiali saudiţi, Donald Trump a insistat asupra faptului că Arabia Saudită este un aliat valoros. 'Vreau să rămân cu un aliat care, în multe privinţe, a fost extraordinar', a mai spus el. La mijlocul lunii noiembrie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că a transmis Riadului, Washingtonului, Parisului şi Berlinului, înregistrări ale uciderii lui Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul. Erdogan a declarat în repetate rânduri că ordinul asasinării lui Khashoggi a fost dat de la 'cel mai înalt nivel al statului saudit'. El a respins responsabilitatea Regelui Salman, însă presa şi oficialii turci l-au acuzat pe prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24