UBER din nou în trafic. Iohannis a promulgat legea

Scutaru Cristina / 07 noi 2019 / 15:34 Salveaza PDF Comentarii

UBER este din nou în trafic!

Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto (PL-x 406/01.10.2019). Termenul inițial prevăzut în actul normativ era 1 noiembrie 2019.

Pe 22 octombrie, Camera Deputaților a adoptat, decizional, proiectul de lege. Printre modificările admise de forul legislativ este prelungirea perioadei de tranziție a celor afectați de reglementările OUG la 1 februarie 2020. Termenul inițial prevăzut era 1 noiembrie 2019.

 

Ordonanța de Urgență care reglementează serviciile de ride-sharing a fost adoptată pe 25 iunie

 

Potrivit OUG, pentru serviciile digitale de ridesharing mașinile acceptate pot avea o vechime de până la 15 ani. De asemenea, este acceptată și achitarea cursei conform calculelor platformei, prin GPS, fără a fi verificată metrologic – ceea ce nu este valabil pentru taxiuri.

 

Așadar, legea care amână autorizarea platformelor de ridesharing până în februarie 2020 a fost promulgată joi de președintele Klaus Iohannis, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale. De acum înainte, UBER este din nou în trafic!

Amintim că vinerea trecută, Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern la finalul lunii iunie, OUG 49/2019, potrivit căreia după 1 noiembrie vor putea să-și desfășoare activitatea doar aplicațiile de transport alternativ care au avizul tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor și doar șoferii autorizați de către Autoritatea Rutieră Română intrase în vigoare.

Ce a urmat? Dezastru. Atât pentru șoferii de la UBER, Bolt, Clever şi Yango, cât și pentru oamenii care apelau la serviciile lor. Nebunia a început încă de vineri. CITIȚI PE LARG AICI DESPRE ACEST SUBIECT.Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25