UBER, dată în judecată de GOOGLE, pentru FURT

Diana Popescu / 24 feb 2017 / 12:29 Salveaza PDF Comentarii

Alphabet, prin Waymo, a dat în judecată compania Uber. Alphabet este parte a gigantului Google. Plângerea a fost depusă joi. 

Waymo acuză Uber şi Otto, cumpărate de furnizorul de servicii de împărţire a transporturilor în august, că au furat informaţii confidenţiale legate de tehnologia pentru senzori Lidar, pentru a intensifica eforturile de dezvoltare a tehnologiei autonome.

”Tehnologia LiDAR a Uber este de fapt tehnologia Lidar a Waymo”, se arată în plângerea Waymo făcută în districtul nordic al Californiei.

Uber a reacționat și susține că va analiza în detaliu acuzațiile aduse unor angajați Otto și Uber.

LiDAR, care foloseşte impulsuri luminoase reflectate de obiecte pentru a le identifica poziţia pe sau în apropierea unui drum, este o componentă esenţială a sistemelor de conducere autonomă.

Sistemele anterioare aveau costuri prohibitive, iar Waymo a încercat să proiecteze unul cu peste 90% mai ieftin, făcând din LiDAR unul dintre cele mai valoroase active, potrivit companiei.

Waymo solicită plata unor daune nespecificate şi un ordin judecătoresc care să împiedice Uber să folosească informaţiile.

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23