UB: Afirmaţiile lui Victor Ponta, nefondate

Afirmaţiile lui Victor Ponta la adresa Universităţii din Bucureşti sunt ''nefondate'' şi ''denigratoare'', susţin reprezentanţii UB, potrivit cărora solicitarea de retragere şi de anulare a titlului şi a diplomei de doctor în cazul fostului premier este firească şi se sprijină pe dovezi.

'În Consiliul de Administraţie din data de 2 martie s-a discutat, între altele, postarea pe pagina de Facebook a dlui Victor Viorel Ponta a unor remarci denigratoare la adresa conducerii Universităţii din Bucureşti, preluate şi difuzate în mass-media.

Privitor la această chestiune, Universitatea din Bucureşti face următoarele precizări: afirmaţia dlui Victor Ponta că în mandatul 2012 - 2016, ca şi ulterior, Universitatea din Bucureşti ar fi avut o conducere 'securistă' este calomnioasă.

Falsitatea acestei afirmaţii poate fi dovedită fie şi numai prin accesarea, pe site-ul UB, a certificatelor CNSAS eliberate pentru membrii conducerii instituţiei', se arată într-un comunicat al UB remis, vineri, AGERPRES. Reprezentanţii Universităţii consideră 'la fel de nefondată' şi afirmaţia că echipa managerială a UB a fost impusă de către preşedintele în exerciţiu în 2012, Traian Băsescu.

'Decizia Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti referitoare la plagiatul din teza de doctorat a dlui Victor Ponta a fost tranşantă şi lipsită de echivoc, bazată pe identificarea unui larg material probatoriu. Solicitarea de retragere şi de anulare a titlului şi a diplomei obţinute în mod fraudulos de către dl Victor Ponta este firească şi se sprijină pe dovezi incontestabile. Rezultatele analizei efectuate de către Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti pot fi în continuare consultate pe site-ul instituţiei, la adresa http://www.unibuc.ro/n/organizare/comisia-de-etica/Arhiva_cazuri.php', informează comunicatul citat.

[citeste si]

Potrivit sursei citate, Universitatea din Bucureşti face aceste precizări pentru a evita creditarea, în spaţiul public, a unor informaţii false ce ar putea leza prestigiul instituţiei şi îşi reafirmă hotărârea de a consolida, în spiritul adevărului şi al dreptăţii, etica şi integritatea academică în învăţământul românesc, fără nicio părtinire politică, indiferent cine sunt persoanele vizate.

Fostul premier Victor Ponta a declarat marţi că România are în 2016 metode şi mentalităţi tipice anilor '50, referindu-se la faptul că Universitatea din Bucureşti a solicitat Ministerului Educaţiei să dispună anularea ordinului prin care acestuia i s-a conferit titlul de doctor.

'În anii '50, comuniştii veniţi la conducerea Universităţii din Bucureşti dădeau afară oamenii pe criterii strict politice! În 2011, câţiva securişti au fost impuşi de Băsescu la conducerea Universităţii şi de atunci fac acelaşi lucru - decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă DOAR de teza mea începută în 1999 şi finalizată în 2003, cu un subiect 'Curtea Penală Internaţională' pe care DOAR eu l-am tratat în acei ani.

Au făcut o Comisie DOAR pentru mine şi cer retragerea unui titlu obţinut legal DOAR pentru mine). Nu mă consolează faptul că voi câştiga iar în justiţie (aşa cum am mai câştigat deja până acum)! Regret că România are în 2016 metode şi mentalităţi tipice anilor '50, că instituţii fundamentale sunt conduse de oameni 'dirijaţi' de propriile lor slăbiciuni şi 'schelete din dulap'. Şi regret că numele Universităţii este murdărit tocmai de cei care ar trebui să îl apere. Dar sunt bucuros că Facultatea de Drept a refuzat să fie implicată în această răfuială politică! Şi în anii '50 şi în 2016 ticăloşia are şi oameni care nu se lasă speriaţi!', a scris Ponta, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel