Tyrus Wong, ''părintele'' lui Bambi, a murit - VIDEO

DCNews Team / 02 ian 2017 / 13:22 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Artistul care a inspirat realizarea unuia din cele mai faimoase personaje de animație ale universului Walt Disney, Bambi, a murit la vârsta de 106 ani, informează Agenția UPI.

Desenatorul cu origini chineze Tyrus Wong, care a fost regizorul de creație pentru filmul clasic ''Bambi'' (1942), a murit săptămâna trecută în locuința sa din Los Angeles, înconjurat de membrii familiei sale, potrivit unui comunicat al Walt Disney Family Museum citat de UPI.

''Artist legendar al universului Disney, Tyrus Wong a fost înzestrat cu darul evocării sentimentelor incredibile cu ajutorul creațiilor simple și naturale'', conform comunicatului emis de Walt Disney Family Museum.

[citeste si]

''Bambi'' a fost un succes uriaș al box-office-ului, reușind încasări de 250 de milioane de dolari raportate la un buget de producție de numai 1 milion de dolari. Succesul a fost dovedit și de numeroasele ecranizări ale acestei povești în deceniile care au urmat lansării filmului original.

''Munca depusă de Wong pentru acest film de animație este revoluționară'', indică muzeul în același comunicat, menționând că artistul a lucrat numai 3 ani pentru Disney (1938-1941) și a părăsit compania înainte de lansarea oficială a filmului. Wong a lucrat apoi pentru Warner Bros. (Agerpres)


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26