Twitter anulează privilegiile lui Trump la final de mandat prezidențial

Compania Twitter a confirmat săptămâna aceasta că reţeaua socială cu acelaşi nume îi va anula privilegiile lui Donald Trump la sfârşitul mandatului prezidenţial din SUA.

În 20 ianuarie, preşedintele ales Joe Biden ar urma să îi la locul lui Trump la Casa Albă. Până atunci, Twitter îi aplică preşedintelui în exerciţiu reguli speciale, pe motiv de 'interes public'. Unele mesaje controversate ar fi blocate de reţea pentru orice utilizator care nu se încadrează în categoria 'lideri mondiali', informează Reuters duminică, scrie Agerpres. 

În cazul lui Trump, Twitter doar ascunde mesajele care încalcă regulile uzuale, folosind note de avertizare şi luând alte măsuri pentru restricţionarea distribuirii.

Nu se aplică foștilor președinți



Reţeaua a precizat că tratamentul special nu li se aplică şi foştilor preşedinţi, ci doar 'liderilor mondiali actuali şi candidaţilor la funcţii publice'. Când astfel de persoane nu mai deţin funcţiile respective, nu li se mai acordă privilegii.

Twitter a adăugat până acum numeroase avertismente şi etichete la mesaje de pe contul personal al preşedintelui american, @realDonaldTrump, de exemplu la cele în care acesta susţine fără dovezi că au existat fraude la alegerile prezidenţiale.

Mesaje acoperite



Prima oară când un mesaj al lui Trump a fost acoperit cu eticheta 'interes public' a fost în mai, când preşedintele a încălcat regulile Twitter privind apologia violenţei.

Reuters apreciază că Trump îşi va pierde şi privilegiile de pe Facebook după ce va pleca de la Casa Albă. Politica online a Facebook defineşte politicienii - ale căror mesaje nu sunt verificate din punct de vedere al adevărului - drept candidaţi, oficiali în exerciţiu, unii din cei numiţi în funcţii de aceştia şi liderii de partide. Reţeaua precizează că 'foştii candidaţi sau foştii oficiali continuă să fie acoperiţi de programul nostru de verificare a adevărului, desfăşurat prin terţi'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel