Twitter a suspendat conturile mai multor jurnaliști care investigau afacerile lui Elon Musk

Utilizatorii Twitter, împiedicați să mai intre pe platformă de o eroare a rețelei de socializare. Răspunsul lui Elon Musk: „La mine merge”/ FOTO: Pixabay
Utilizatorii Twitter, împiedicați să mai intre pe platformă de o eroare a rețelei de socializare. Răspunsul lui Elon Musk: „La mine merge”/ FOTO: Pixabay

O serie de jurnalişti proeminenţi care au investigat afacerile lui Elon Musk au fost suspendaţi sau interzişi de pe platforma Twitter.

 

Conturile unor jurnaliști de la CNN, Washington Post, Mashable şi New York Times au fost suspendate în succesiune rapidă, joi seară. Toți au publicat recent articole despre suspendarea de către Musk a unui cont de Twitter, care a împărtășit date disponibile public despre mișcările avionului său privat. Fiecare dintre aceste articole a evidențiat ipocrizia dintre angajamentul declarat al lui Musk de a proteja „libertatea de exprimare” și alegerea sa de a interzice un cont care nu-i plăcea personal, scrie The Guardian.

Contul de Twitter al companiei rivale de socializare, Mastodon – la care unii utilizatori de Twitter au migrat după preluarea Twitter de către Musk – pare să fi fost de asemenea suspendat.

Linkurile către conturi individuale Mastodon păreau să fie, de asemenea, interzise. Un mesaj de eroare i-a notificat pe unii utilizatori că linkurile către Mastodon au fost „identificate” ca „potențial dăunătoare” de Twitter sau de partenerii săi.

Ryan Mac, un reporter al New York Times, a scris pe un nou cont de Twitter că nu a primit „nici un avertisment” înainte ca contul său să fie suspendat și că nu a primit nicio înștiințare de la companie cu privire la motivul pentru care contul său a fost „suspendat definitiv”.

Washington Post a declarat că suspendarea reporterului Drew Harnell „subminează afirmația lui Elon Musk că intenționează să conducă Twitter drept o platformă dedicată libertății de exprimare”.

CNN a transmis în declarația sa: „Instabilitatea și volatilitatea în creștere a Twitter ar trebui să fie o îngrijorare incredibilă pentru toți cei care folosesc platforma”.

„Musk pare să elimine conturile care nu-i plac”, a declarat Donie O’Sullivan, unul dintre jurnaliştii al căror cont a fost suspendat brusc.

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor a spus că, dacă interdicțiile individuale ar fi confirmate ca represalii pentru munca jurnaliștilor, ar fi o „încălcare gravă a dreptului jurnaliștilor de a raporta știrile fără teama de represalii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel