TVR şi CNA, comisii de anchetă în Parlament. Solicitarea PNL şi USR

Parlament
Parlament

PNL şi USR au depus joi, la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, solicitarea de înfiinţare a două comisii de anchetă privind cheltuielile din TVR şi, respectiv, activitatea CNA, a anunţat preşedintele Comisiei pentru cultură, liberalul Gigel Ştirbu. 

"Astăzi am depus la Biroul permanent al Camerei o solicitare din partea Partidului Naţional Liberal şi a Uniunii Salvaţi România pentru constituirea unei comisii de anchetă, de fapt a două comisii de anchetă, una pentru analizarea cheltuielilor din Televiziunea publică şi una pentru analizarea activităţii în Consiliul Naţional al Audiovizualului", a precizat Ştirbu, la Parlament. El a anunţat că a solicitat în scris Curţii de Conturi un audit pe această temă a Televiziunea publică. Potrivit deputatului liberal, o comisie parlamentară de anchetă privind Televiziunea Română trebuie să verifice informaţiile legate de cheltuielile făcute cu "Cerbul de Aur" şi "Eurovision". 

Ce ar urmări ancheta privind CNA


La rândul său, deputatul USR Iulian Bulai a precizat că o comisie de anchetă privind CNA trebuie să verifice atât timpul lung de soluţionare a sesizărilor adresate acestei instituţii, precum şi suspiciunile de "parti-pris-uri". 

"Împreună cu PNL, USR a decis să iniţieze o comisie specială de anchetă faţă de CNA. Am sesizat mai multe abuzuri în această instituţie. Avem câteva certitudini legate de proasta funcţionare a lucrurilor din cadrul acestei instituţii şi câteva suspiciuni. Certitudinile sunt că s-a ajuns la un grad de reacţie foarte grav, anume suspendarea unei anumite televiziuni. Se putea apela la alţi paşi până la a ajunge în această situaţie, nu au fost făcuţi aceşti paşi. De asemenea, această instituţie, Consiliul Naţional al Audiovizualului, este disfuncţională datorită timpului necesar pe care îl alocă verificării fiecărei sesizări în parte. În momentul de faţă, o sesizare făcută CNA are nevoie de între trei luni şi 12 luni pentru a putea fi soluţionată", a spus deputatul USR. 

Vezi şi: Drum de mare viteză Ploiești-Buzău. CNAIR, anunţ oficial

Mircia Dumitrescu, la Cafeneaua Critică 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel