TVR renunță la externalizarea producției. Stelian Tănase, înfrânt de Consiliul de Administrație

Televiziunea Română a anunțat că a încheiat selecţia ofertelor pentru emisiunile din grilele de primăvară ale canalelor TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional. Surprinzător sau nu, Televiziunea Publică a renunțat la externalizarea celor mai importante producții, procedură asupra căreia DCNews a atras atenția în urmă cu mai bine de o săptămână.

Vezi aici detalii despre propunerea de externalizare a celor mai importante producții ale TVR

Deși inițial anunțaseră că la concurs pot participa și producători din afara Televiziunii Publice, reprezentanții TVR au revenit și au precizat că aceștia nu vor fi luați în considerare în grilele de primăvară: „Întrucât Consiliul de Administraţie a diminuat, prin Hotărârea 9/2015, bugetul alocat canalelor TVR, în grilele de primăvară nu vor putea fi integrate proiectele depuse de producătorii din afara TVR”, sună motivarea Postului Public pentru decizia de a renunța la externalizarea producției.

Consiliului de Administrație al Televiziunii Române a decis, în ședința din 29 ianuarie, reducerea pe anul 2015 a cheltuielilor pentru colaboratori. Banii astfel economisiți vor intra într-un fond de rezervă, care va putea fi utilizat numai cu acordul Consiliului de Administrație, transmite paginademedia.ro.

În urma lansării cererilor de ofertă, în data de 30 ianuarie, pentru grilele de primăvară ale TVR s-au înscris 186 de proiecte. Dintre acestea, 24 au fost selectate pentru a fi dezvoltate în cadrul celor trei canale de televiziune.

Proiectele nebugetate, reanalizate pentru grilele de toamnă

Comisia a primit proiecte care vizează îmbunătăţirea emisiunilor prezente în grile, de la echipele de jurnalişti care realizează aceste producţii, mai precizează Postul Public.

Proiectele câştigătoare pentru grilele de primăvară vor fi anunţate după bugetarea lor de către directorii de canale.

Proiectele selectate dar care nu pot fi bugetate pentru grilele de primăvară ale canalelor TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional vor fi reanalizate începând cu luna mai, în vederea introducerii lor în grilele de toamnă ale canalelor TVR.

Citește și: Curtea de Conturi îi dă lovitura fatală lui Stelian Tănase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel