TVR începe procedura de concediere colectivă

Conducerea executivă a Societăţii Române de Televiziune a stabilit primele acțiuni din calendarul de punere în aplicare a Programului de redresare economică a TVR. Începând de miercuri, conducerea postului public de televiziune va deschide dialogul  cu partenerii sociali, consultările urmând să vizeze "diminuarea consecinţelor concedierilor colective şi stabilirea echitabilă a criteriilor de selecţie" a personalului necesar funcţionării TVR în noua structură organizatorică, în urma deciziei CA a TVR din 28 august.

Începând din 5 septembrie, conducerea executivă a Televiziunii Române va definitiva componenţa comisiilor de selecţie, care vor include specialişti din interiorul şi din afara TVR şi reprezentanţii sindicatelor, în vederea ocupării posturilor din noua organigramă, se precizează într-un comunicat al SRTv.

 SRTv îşi propune finalizarea acestui proces de evaluare şi analiză până la jumătatea lunii octombrie. Toate informaţiile necesare participării salariaţilor la procesul de selecţie vor fi puse la dispoziţia acestora, după finalizarea consultărilor cu partenerii sociali, se precizează în comunicatul TVR.

 "Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al SRTv, asigură salariaţii că, pe parcursul procesului de restructurare, va fi respectată cu stricteţe legislaţia în vigoare şi vor fi puse pe primul plan calităţile profesionale ale angajaţilor. În spiritul transparenţei decizionale, acţiunile privind implementarea programului de restructurare vor fi comunicate neîntârziat şi cu maximă deschidere", se mai spune în comunicat.

 Totodată, Claudiu Săftoiu a declarat, luni seară, pentru Mediafax că procesul de redresare a TVR trebuie să treacă "printr-un calendar strict", cu respectarea legislaţiei muncii şi a Contractului Colectiv de Muncă din Televiziunea Română.

 Până când va duce la îndeplinire primul şi cel mai important obiectiv - redresarea economică a TVR, Săftoiu spune că are în vedere "economii lunare de 50% şi o selecţie a programelor şi a personalului din SRTv pe criterii profesionale, de eficienţă şi performanţă, care să nu dezamăgească exigenţele telespectatorilor români".

 În prezent, postul public de televiziune are 3. 400 de angajați, dintre care circa 900 vor urma să părăsească instituția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel