EXCLUSIV  TVR, fake news istoric. A editat greșeala comentatorului după cea mai mare victorie a fotbalului românesc

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Comentariul finalei Steaua București - FC Barcelona din 1986 a fost „scuturat” de o greșeală memorabilă.

„Alfred, ai urmărit finala de la Sevilla din 1986. Steaua câștigă Cupa Campionilor cu Barcelona la penalti. Comentator nu a fost Cristian Țopescu, ci a fost altul de la TVR, nu-i mai rețin numele. Ei bine, comentatorul acesta strigă «Marchează Lăcătuș! Suntem finaliști!». E o greșeală, face omul o greșeală în emoțiile momentului.

Faza asta are frumusețea ei. Acum poți să-ți închipui prostia și nemernicia când TVR-ul a editat-o? Mii de români au înregistrat meciul la acel moment pe casete. Cum să faci așa ceva? A avut omul șansa, a comentat o finală și se apucă să editeze o greșeală”, a spus Val Vâlcu în emisiunea Nod în papură de la DC News TV.

Greșelile trebuie asumate, nu editate

„Se întâmplă să spui o greșeală, să faci o prostie. Ți-o asumi! Podcasturile sunt la polul opus, în sensul în care e complet diferit de formula veche din televiziune când totul era serios, cu exactități și cu limbaj formal. Astăzi avem discuții mai vii, mai directe. E un alt gen de mod de adresare”, a conchis sociologul Bulai.

Istoria finalei de la Sevilla

Finala Cupei Campionilor de la Sevilla, în mai 1986, a fost un moment istoric pentru fotbalul românesc, când echipa Steaua București a devenit prima și singura formație din Europa de Est care a câștigat trofeul celei mai prestigioase competiții între cluburi din lume.

Meciul s-a disputat pe 7 mai 1986, pe stadionul Ramón Sánchez Pizjuán din Sevilia, Spania, în fața a 70.000 de spectatori. După 120 de minute de joc fără goluri, finala s-a decis la loviturile de departajare, unde portarul Stelei, Helmuth Duckadam, a devenit eroul serii, apărând toate cele patru penalty-uri executate de jucătorii Barcelonei.

Steaua a marcat două goluri prin Lăcătuș și Balint, asigurându-și victoria cu scorul de 2-0. Finala a fost una dintre cele mai tensionate din istoria Cupei Campionilor Europeni și a stabilit două recorduri în Cartea Recordurilor: primul meci fără goluri din istoria finalelor și primul portar care a apărat patru penalty-uri consecutive într-o finală europeană. Steaua a devenit astfel campioana Europei, făcând mândră o țară întreagă și intrând în galeria marilor echipe ale fotbalului mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel